U Nikšiću preminule dvije osobe, 76 životno ugroženo

 U Nikšiću preminule dvije osobe, 76 životno ugroženo

Foto: RTNK

U zdravstvenim ustanovama u Nikšiću od Kovid-19 infekcije liječi se 171 pacijent, od kojih je 76 životno ugroženo, a preminula su dva pacijenta.

U Opštoj bolnici u Nikšiću liječi se 115 oboljelih od korona virusa, od kojih je 20 životno ugroženo, a jedan pacijent je preminuo, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice, Marko Mitrović, rekao je agenciji MINA da je preminuli pacijent imao 68 godina i bio je iz Nikšića.

„Na neinvanzivnoj ventilaciji je osam pacijenata, a na Internom odjeljenju je 111 oboljelih, od kojih je 50 sa težom kliničkom slikom, što znači da su na znatno povećanom protoku kiseonika. Za sada nema intubiranih pacijenata na respiratoru“, ukazao je Mitrović.

Na Dječijem odjeljenju liječi se četvoro mališana inficiranih korona virusom, koja su, kako je kazao Mitrović, stabilnog zdravstvenog stanja.

U Brezoviku preminuo pacijent 

U Kovid bloku Specijalne bolnice za plućne bolesti u Brezoviku u Nikšiću liječi se 56 oboljelih od korona virusa sa teškom i srednje teškom kliničkom slikom, a jedan pacijent je jutros preminuo, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Direktor Specijalne bolnice u Brezoviku, Predrag Pejović, rekao je agenciji MINA da je za 41 pacijenta neophodna kiseonička potpora, a da za sada nikom od oboljelih nije neophodno intubiranje na respiratoru.

”Situacija je stabilna, mada je povećan broj oboljelih kojima je neophodno bolničko liječenje. Trudimo se da pacijenti imaju adekvatno liječenje i njegu, kako bi epidemiju prevazišli sa što manje posledica”, rekao je Pejović.

U toj zdravstvenoj ustanovi na jednom od izdvojenih paviljona liječe se i postkovid pacijenti.

Izvor: MINA

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još