U Nikšiću pronađen heroin i poluautomatska puška

 U Nikšiću pronađen heroin i poluautomatska puška

Foto:alo.rs

Nikšićka policija je prethodnih dana aktivnostima na suzbijanje tzv. ulične prodaje narkotika i pronalasku oružja u ilegalnom posjedu, u dvije odvojene aktivnosti pronašla heroin i poluautomatsku pušku, saopšteno je iz Uprave policije.

Pripadnici Jedinice za borbu protiv droga su kontrolom I.Đ. (42) iz Nikšića pronašli i oduzeli četiri manja pakovanja sa sadržajem opojne droge heroin.

Iz Uprave policije navode da je prilikom preduzimanja službenih mjera i radnji I.Đ. je pružao aktivni otpor, kojom prilikom je jedan policijski službenik zadobio lake tjelesne povrede, kada su su prema I.Đ. upotrijebljena sredstva prinude – fizička snaga.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se I.Đ. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu.

U odnosu na pronađeni heroin policija je protiv I.Đ. ponijela prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

Nadalje, nikšićka policija je, postupajući po naredbi sudije za istragu, izvršila pretres stambenih objekata i pokretnih stvari koje koristi član jedne organizovane kriminalne grupe M.Z. (21) iz Nikšića a koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne kazne zatvora u UIKS-u.

,,Prilikom pretresa policijski službenici su u kabini teretnog vozila ispod ležaja, pronašli poluatomatsku pušku i 318 komada municije različitog kalibra. O navedenom je obavješten nadležni državni tužilac koji će nakon vještačenja oružja i municije pravno kvalifikovati događaj“, saopšteno je iz Uprave policije.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja