U Nikšiću završen Access program

 U Nikšiću završen Access program

Izvor: Ambasada SAD u Crnoj Gor

Ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, sa Udruženjem nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM, označila je juče završetak Access Microscholarship programa učenja engleskog jezika u Nikšiću. Svečanost je organizovana virtuelno zbog COVID-19 pandemije.

,,Access Microscholarship program je intenzivni dvogodišnji program učenja engleskog jezika, kao dodatne nastave, za talentovane učenike koji finansira američki Stejt department, a u Crnoj Gori sprovodi Udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM. U programu u Nikšiću je učestvovalo dvadeset i pet odabranih učenika uzrasta 16-18 godina koji su ispunili kriterijume programa. Od decembra 2018, učenici su prošli 360 sati interaktivnih aktivnosti učenja na engleskom jeziku, uključujući ljetnji kamp, kao i intezivnu on-line nastavu od sredine marta 2020, kako bi unaprijedili znanje engleskog i razvili liderske sposobnosti“, saopšteno je iz američke ambasade.

Dodaju da su se učenici takođe upoznali sa vrijednostima američke kulture i demokratije.
    
Ambasadorka Rajnke je čestitala učenicima na značajnom napretku kada je u pitanju njihovo znanje engleskog jezika i liderskih sposobnosti, i ohrabrila ih da postanu lideri u svojim zajednicama i sebi postave visoke ciljeve.
    
,,Ambasada SAD pokrenula je prvi Access Microscholarship program u Crnoj Gori takođe u Nikšiću u decembru 2015, nakon kojeg su uslijedili programi u Podgorici i Rožajama koji su uspješno završeni. Access program se trenutno sprovodi na Cetinju“, zaključuje se.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja