U okviru projekta ,,Krenimo zajedno“ opština Nikšić podržala tri ideje mladih sugrađana

 U okviru projekta ,,Krenimo zajedno“ opština Nikšić podržala tri ideje mladih sugrađana

Foto: rtnk

U ,,Gradskoj kući“ danas je održana press konferencija povodom objave rezultata poziva za dostavljanje ideja koje će se realizovati u okviru projekta „Krenimo zajedno“, koji je pokrenut u skladu sa Lokalnim akcionim planom za mlade, sa ciljem da se kreira poseban vid podrške za nezaposlene sugrađane, starosti od 18 do 35 godina, koji imaju kreativne i inovativne ideje. Poziv je bio otvoren od 07. do 18. decembra 2020. godine, piše portal RTNK.

Tokom trajanja poziva pristigla je ukupno 41 prijava, a Komisija za evaluaciju izabrala je tri ideje i 11 članova tima koji će raditi na realizaciji istih.

Pri ocjenjivanju vodilo se računa da ideje budu kreativne, da su od  opšteg interesa za društvenu zajednicu, održive i inovativne, objašnjavaju iz lokalne uprave.

U ime Opštine Nikšić govorila je Jelena Kontić koja je ukratko predstavila projekat i objavila rezultate poziva.

Priliku da u narednom periodu svoje ideje realizuju dobilo je troje mladih ljudi i to Nikola Peković, čija ideja se odnosi na izradu aplikacije za pomoć ugroženom stanovništvu, zatim Mira Pejović  sa idejom recikliranja papira i pravljenja papirnih kesa i Nemanja Grozdanić koji je inicirao razvoj online platrforme za marketing i prodaju lokalnih proizvoda.

,,Važno je napomenuti da poseban značaj odabranim idejama daje činjenica da njihova realizacija podrazumijeva uključivanje šire lokalne zajednice i da u velikoj mjeri doprinose podizanju nivoa svijesti o značajnu saradnje i međusobne podrške. Takođe, njihova bitna komponenta je i pozitivan efekat na zaštitu i očuvanje životne sredine kroz promociju  savjesnog  korišćenja  prirodnih i materijalnih resursa“, navode iz Opštine.

Odabrani kandidati predstavili su svoje ideje i iskazali zahvalnost Opštini Nikšić na pruženoj mogućnosti i prepoznavanju kreativnih potencijala koje posjeduju mladi iz Nikšića.

Opština Nikšić će za realizaciju projekta „Krenimo zajedno“ obezbijediti svu neophodnu logističku, tehničku i materijalnu podršku.

Izvor:RTNK

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja