U sklopu akcije ,,Djeci za osmjeh” oko 1200 mališana dobilo poklon paketiće

 U sklopu akcije ,,Djeci za osmjeh” oko 1200 mališana dobilo  poklon paketiće

Foto: NVO ,,Izvor života“

U sklopu akcije ,,Djeci za osmjeh” ,koja se održala petu godinu zaredom,  NVO,, Izvor Života” i ovog puta je obradovao oko 1200 mališana iz socijalno ugroženih porodica, širom Crne Gore.  

,,Uprkos sve ukupnoj krizi u kojoj se našla kompletna ekonomija zbog virusa Covid 19, uspjeli smo da i ove godine realizujemo ovu akciju.U sklopu toga bili smo i u  nekoliko škola gdje smo obišli učenike za koje su paketiće donirali bivši učenici tih škola,takođe smo jedan dio paketića obezbjedili za mališane ,,Defendologije” u Nikšiću i hraniteljku Rajku Dimitrijević, koja u svojoj kući ima divno sedmoro djece o kojima trenutno brine, kao i udruženje djece sa posebnim potrebama u Rožajama ,,Olakšajmo zivot djeci sa posebnim potrebama“, rekla je Konstantina Maraš.

Paketiće su  podjelilii i u Podgorici, Baru, Rožajama, Beranama, Cetinju, Kotoru, Plužinama i Nikšiću, koje su obezbijedili od privrednika iz tih opština, koji svake godine podržavaju ovu akciju kupovinom paketića. Ove godine zbog pandemije podjela je bila drugačija i izostao je završni muzički program koji izvode Deda Mraz, kojeg im obezbjeđuje foto ,,Fokus” i Šanta Panta, navode iz ove NVO.

 ,,Paketiće smo djelili u grupama po centrima gradova, a neke smo mališane obišli u njihovim domovima i školama.Paketići su obezbijeđeni i za mališane koji su korisnici Narodne kuhinje u Nikšiću.Ni kiša ni umor nijesu nas spriječili da svako dijete obradujemo baš onako kako smo zamislili, pa smo slatkiše dijelili i u naselju pod Trebjesom i na Koniku, gdje su djeca takođe imala priliku da se druže sa Deda Mrazom i osjete radost Nove Godine uprkos teškom vremenu”, kazala je Maraš.

Kao i prethodnih godina i ove godine uručili su prehrambene pakete za 50 porodica.Ovom prilikom zahvaljuju se svim ljudima koji su im pomogli da ova akcija uspije i ove godine, sa željom da istu nastave i narednih godina.

,,Dobro činimo dobru se nadajmo.Poručili  bi svima da nam ljubav i razumijevanje budu zvijezda vodilja i da jedni druge pomažemo,volimo i poštujemo. Svima želimo dobro zdravlje sve drugo sami možemo stvoriti”, poručila je Maraš.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja