Učiteljica povela djecu na ringišpil, poštujući propisane mjere

 Učiteljica povela djecu na ringišpil, poštujući propisane mjere

Foto: RTCG

,,Napravite distancu, svako drugo sjedište, razmaknite se“, odjekivalo je juče u kasnim popodnevnim satima trgom Slobode u Nikšiću.

Djeca, nastojeći da poslušaju učiteljicu, čekala su strpljivo da priđu ringišpilu i zazumu svoju preporučenu poziciju. Za to vrijeme, konstanto upozoravajući djecu da ne prekrše pravila, koja se inače odavno krše na svakom koraku, učiteljica je ,,zavodila korona red“, prenosi RTCG.

Strogo i uporno, učiteljica Duda Vujičić svoje odjeljenje trećeg razreda OŠ „Ratko Žarić“ opominjala je kako se treba ponašati u doba korone, a opet ne propuštajuci priliku da im pruži, nakon naporne godine, malo zabave luna parka.

Djeca, sa maskama na licu, trudila su se da ispoštuju „naredbe“ držeći distancu i čekajući u redu da se, nakon ringišpila, slikaju u sankama Djeda mraza. Fotograf je naravno bila Duda.

A na kraju, još jedno postrojavanje, nova komanda za razmak, i nazad u školu. Čas o poštovanju mjera završen, a djeci i tako puna srca. Duda je juče svima na trgu održala važnu lekciju i pokazala kako je lako, a mi makar nijesmo djeca.

Učiteljica Duda, nije nepoznata crnogorskoj javnosti, ali evo malog podsjetnika.

U martu 2019. godine u Skoplju dobila je priznanje za najboljeg nastavnika na prostorima država bivše Jugoslavije, dok je u septembru iste godine u Nju Delhiju dobila nagradu za najboljeg nastavnika svijeta “Global Teacher, Awards”, koja se dodjeljuje nastavnicima za poseban doprinos svojoj profesiji.

Inače, danima je u Nikšiću na sceni dnevno politički korona „cirkus“ o opravdanosti postavljanja klizališta, bazara, pa na kraju i ringišpila, u doba epidemije.

Dok bi jedni da se ,,opuste“ i priušte djeci malo zabave, drugi su protiv, zabrinuti za zdravlje najbližih, a prepucavanja na relaciji Opstina Nikšić s jedne i Minstarstva zdravlaja i IJZ s druge strane ne prestaju.

Izvor: RTCG

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja