Uhapšeni Nikšićani zbog napada na vojnike i policajca

 Uhapšeni Nikšićani zbog napada na vojnike i policajca

Nikšićani G. N. (40) i Ž. T. (28) uhapšeni su zbog sumnje da su u četvrtak, tokom blokade magistralnog puta Podgorica – Nikšić, u tuči povrijedili dva pripadnika Vojske Crne Gore i jednog policajca.

„Nikšićka policija je 8. aprila kao i do sada sprovodila mjere Ministarstva zdravlja u cilju sprečavanja širenja virusa Covid 19 i poštovanja mjere zabrane izlaska i ulaska u Nikšić, koja je na snazi. Policijski službenici su na kontrolnom punktu u mjestu Bogetići licima koja su se uputila ka izlazu iz grada, kontrolisali potvrde izdate od strane poslodavca, kao i rješenja o radnom odnosu ili ugovor o radu, gdje je od strane lica koja nijesu ispunjavala propisane uslove i koja nijesu imala navedena dokumenta organizovana blokada magistralnog puta Nikšić – Podgorica“, saopštila je Uprava policije.

U koloni zbog blokade, zaustavio se i službeni autobus koji je prevozio pripadnike Vojske Crne Gore, koji su se vraćali sa radnog angažovanja iz Podgorice u Nikšić.

„Nedugo zatim došlo je do incindenta u kojem su lakše povrijeđena dva pripadnika Vojske Crne Gore i jedan policijski službenik koji je pokušao spriječiti incindent, dok su dalji sukob spriječili policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić“, kazali su iz policije.

Policija je juče identifikovala lice G.N. (40) iz Nikšića i došla do sumnje da je ovo lice izvršilo krivično djelo nasilničko ponašanje zbog čega je uhapšen i uz krivičnu prijavu biće sproveden tužiocu na dalju nadležnost.

Kako se dodaje, Ž.T. je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti na štetu policijskog službenika.

Saopšteno je da je policija snimala blokadu saobraćajnice u mjestu Bogetići 8. i 9. aprila, te i sve incidentne situacije registrovane navedenih dana.

„O događajima je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću radi utvrđivanja da li u radnjama kako organizatora, tako i učesnika blokade, te i aktera incidenta ometanja kretanja službenog vozila u kojem su se nalazile štićene ličnosti, ima elemenata krivične ili prekršajne odgovornosti o čemu će javnost biti blagovremeno i objektivno informisana“, piše u saopštenu.

Takođe, kako se navodi, policijski službenici preduzimaju mjere i radnje u cilju identifikacije i procesuiranja izvršilaca prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, gdje je već procesuiran veći broj lica koji su ometali policijske službenike u vršenju službenih poslova i nijesu postupali po njihovim naređenjima.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još