UP: Više incidenata tokom izbora u Nikšiću

 UP: Više incidenata tokom izbora u Nikšiću

foto: screenshot

Iz Uprave policije je saopšteno da su u toku izbornog dana na biračkim mjestima u Nikšiću evidentirani manji incidenti, o kojima je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Nikšiću, po čijem nalogu se prikupljaju obavještenja u cilju eventualne kvalifikacije djela.

Događaji koji su obilježili izborni dan:

U neposrednoj blizini biračkog mjesta u mjestu Morakovo, nepoznato lice je udarajući vatrenim oružjem – pištoljem nanijelo lake tjelesne povrede P.M. (53) iz Nikšića. Pripadnici Centra bezbjednosti Nikšić su identifikovali izvršioca ovog djela i utvrdili da se radi o S.K. (23), te o događaju upoznali nadležno tužilšatvo koji će djelo kvalifikovati nakon dodatno prikupljenih obavještenja.

Nakon zatvaranja birališta, na Trgu Šaka Petrovića došlo je do okupljanja oko 200 građana ispred štaba koalicije „Za budućnost Nikšića“, te je oko 21,30 časova nepoznato lice, jedan od učesnika ovog javnog okupljanja, prišlo policijskom službeniku i skinulo mu zaštitnu masku, upućujući mu tom prilikom uvredljive riječi. Ta ista osoba je zatim bacila predmet u pravcu J.J. novinarke Daily Pressa – Nezavisni dnevnik Vijesti, koja je izvještavala sa lica mjesta, nanoseći joj povrede u predjelu glave.

Pripadnici Centra bezbjednosti Nikšić su identifikovali izvršioca ovog djela utvrdili da se radi o M.J. (40) iz Nikšića, od kog si prikupljena obavještenja. O navedenom događaju upoznat nadležni tužilac koji se izjasnio da će djelo kvalifikovati nakon dodatno prikupljenih obavještenja.

U toku izbornog dana registrovano je krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti izvršeno od strane šest lica, i to K.B. (36), B.R. (53), L.M. (53), N.M. (42), M.V. (37) i M.V. (31). Oni su zatečeni u jednom ugostiljskom objektu čiji je rad zabranjen shodno mjerama Ministarstva zdravlja.

Nakon zatvaranja birališta na Trg Šaka Petrovića došlo je do okupljanja oko 200 građana ispred štaba koalicije „Za budućnost Nikšića“ i organizovanja vožnje auto – kolone sa oko 450 vozila, koje se završilo oko ponoći. Prilikom regulisanja saobraćaja ove kolone vozila dva policijska službenika su zadobila lake povrede usljed kontakta sa drugim vozilom.

Takođe, tokom prethodnih dana imajući u vidu predizbornu kampanju u Nikšiću kao i da je na sam dan održavanja izbora registrovan je povećan broj prijava građana koje su se odnosile na prijetnje, klevete i uvrede upućene putem objava na društvenim mrežama, po kojima je postupala Uprava policije.

Pripadnici saobraćajne policije su na dan održavanja izbora na ulazima u Nikšić preduzimali mjere pojačane kontrole ulaska u Nikšić, shodno važećim naredbama Ministarstva zdravlja, dok su u značajnoj mjeri bili opterećeni i vršenjem elektronskih provjera (birači.me) za građane koji su upisani u birački spisak opštine Nikšić, a boravili su u drugim mjestima i nijesu mogli preuzeti obavještenja MUP-a o održavanju lokalnih izbora kojim se birač obavještava o biračkom mjestu na kom ostvaruju biračko pravo.

Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić su video dokumentovali sva okupljanja građana na teritoriji grada i ispred izbornih štabova političkih partija, kao i organizovanje auto vožnje, u vezi čega će u narednom periodu preduzimati mjere i radnje u cilju identifikacije lica, a potom i njihovo procesuiranje u saradnji sa nadležnim tužilaštvom.

„Posebno napominjemo da će policijski službenici u narednom periodu prekršajno procesuirati učesnike auto kolone za koje se utvrdi da su počinili prekršaje iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja“, navela je policija.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja