Upozorenje vozačima: Narednih dana loše vrijeme, oprezno pri vožnji

 Upozorenje vozačima: Narednih dana loše vrijeme, oprezno pri vožnji

Izvor: iStock

Odsjek za bezbjednost drumskog saobraćaja Uprave policije upozorio je vozače da, zbog lošeg vremena najavljenog za naredne dane, može doći do otežanog odvijanja saobraćaja, ali i zastoja, odrona i vanrednih prekida u saobraćaju, pa i povećanog broja saobraćajnih nezgoda.

„Podsjećamo vozače da je Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima propisano da u periodu od 15. novembra do 1. aprila sva vozila kategorija M i N (vozila za prevoz putnika i vozila za prevoz tereta), koja učestvuju u saobraćaju za vrijeme zimskih uslova – sniježnih padavina ili kad se na kolovozu nalazi snijeg, led ili poledica, moraju na svim točkovima imati pneumatike za zimsku upotrebu. Takođe, Naredbom o vremenskom periodu i putu odnosno djelovima puta na kojima je obavezna upotreba pneumatika za zimsku upotrebu, u periodu od 15. novembra do 1. aprila, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi“, navode u saopštenju.

Policijski službenici će, kako se navodi, u narednim danima, kroz pojačano prisustvo na putnim pravcima, ali i kontrolu učesnika u saobraćaju u dijelu posjedovanja zimske opreme na vozilima, nastojati da obezbijede nesmetano i sigurno odvijanje drumskog saobraćaja.

„Još jednom apelujemo na vozače, da strpljivom i opreznom vožnjom, prilagođenom meteo i uslovima na putu, doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju“, naglasili su.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja