URA objavila dio dokumentacije: Tvrdimo da je Simović omogućio pljačku naroda

 URA objavila dio dokumentacije: Tvrdimo da je Simović omogućio pljačku naroda

Foto: Pobjeda

Građanski pokret URA objavio je dio dokumentacije, sa koje je skinuta oznaka tajnosti, a koji pokazuje da je, kako tvrde, pored Petra Ivanovića i Zorana Vukčevića, i Milutin Simović direktno umiješan u nezakonito poslovanje oko raspolaganja sredstvima iz Abu Dabi fonda.

,,Da je i bivši ministar poljoprivrede, a sadašnji predsjednik debelo umiješan u nezakonite poslove oko Abu Dabi fonda, zbog kojih se ovih dana hapse i saslušavaju bivši direktor IRF-a Zoran Vukčević, poslanik DPS-a Petar Ivanović i druga povezana lica, potpuno je jasno nakon današnje pres konferencije ministra Stijovića. Dakle, kao što smo i najavili prethodne nedelje, Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) je predata ukupna dokumentacija koja dokazuje i da je Simović potpisivao, ohrabrivao i dozvoljavao brojne nezakonite aktivnosti, kao i da je mimo zvaničnog državnog trezora – ogromna sredstva prebacivao preko „specijalnog računa“ u Prvoj banci“, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

U ovom, kako navode, nezakonitom poslovanju Ministarstva poljoprivrede, koje je izigravalo IRF mimo zakonskih ovlašćenja i isplaćivalo ogromne kredite kompanijama, isplaćena su ogromna finansijska sredstva za koje je Vlada garantovala svojim budžetom.

,,Za takav zločin prema budžetu Crne Gore moraju odgovarati svi koji su takve kriminalne poslove konstruisali, prikrivali i nažalost uspješno sprovodili. A to uključuje i sadašnjeg predsjednika Opštine Nikšić, Milutina Simovića, koji je svojim potpisom omogućavao pljačku novca svih građana Crne Gore“, naveli su iz URE.

URA je pozvala Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da u što kraćem roku procesuira dopunsku dokumentaciju, a da su sve neophodne informacije predstavljenena današnjem presu ministra poljoprivrede Aleksandra Stijovića.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja