URA pozdravlja odluku Bojanićevog resora: Branićemo ekološku CG

 URA pozdravlja odluku Bojanićevog resora: Branićemo ekološku CG

Izvor: URA

Pozdravljamo odluku Ministarstva kapitalnih investicija (MKI) da odgovori na našu inicijativu i pozove sve ljude i organizacije koji se bave ekološkim pitanjima, da što prije započnu dijalog povodom predstojećeg istraživanja nafte i gasa u crnogorskom podmorju, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Iz te partije su kazali da sve zainteresovane građane i predane borce za zaštitu životne sredine doživljavaju kao svoje saveznike i partnere na putu ka razvoju Crne Gore.

„Pohvalno je što je Ministarstvo kapitalnih investicija pozvalo sve one kojih se tiče slučaj istraživanja nafte da dijalogom dođu do rješenja koje će ići u korist Crne Gore. Kao zelena partija, podržaćemo svaki projekat koji ne ugrožava ekološku Crnu Goru. Vjerujemo da ekonomija ne treba da ide na uštrb ekologije, niti obratno, već da se za boljitak jedne države mogu i moraju razvijati istovremeno. Za to i služi beskompromisno implementiranje ekoloških standarda i zakonskih regulativa u pravom smislu”, navode iz URE.

Istakli su još da ne planiraju da “drže torbu” nikome ko sprovodi projekte koji mogu da ide na štetu građana Crne Gore ili očuvanja životne sredine.

„Kao konstituent nove vlasti, učinićemo sve da institucionalnim putem, ali i otvorenim razgovorima i razmjeni argumenata, spriječimo bilo kakve netransparentnosti ili sumnjive radnje. Ne nastavljamo stare prakse, već stremimo ka evropskoj Crnoj Gori”, zaključuju iz URE.  

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja