URI falila 4 glasa u Nikšiću

 URI falila 4 glasa u Nikšiću

arhiva onogost

Na birčakom mjestu 82 u OŠ u Javljenu u Goliji danas su ponovljeni izbori, a Koalliciji Crno na bijelo falila su 4 glasa da uzme drugi mandat, a DPS izgubi osamnaesti.

Koalicija Crno na bijelo je osvojila 28, od 32 potrebna, iako na prvim izborima održanim 14. marta nije imala niti jedan glas. DPS je  osvojio šest, a Koalicija Za budućnost Nikšića  1, dok je jedan listić bio nevažeći. 

Ovo je za naš portal saopšteno iz Opštinske izborne komisije.

Podjsetimo, Na izborima 14. marta je glasalo njih 36, a najveću podršku, odnosno 16 glasova, dobila je koalicija „Za budućnost Nikšića“, koju predvodi DF, a slijedi Narodni pokret Miodraga Dake Davidovića sa devet glasova. „Evropski tim za Nikšić“, koji predvodi DPS, imao je šest glasova, a koalicija „Mir je naša nacija“ pet.

Iz Liberalne partije upozoravili su uoči izbora da se u Goliji sprema, kako su tada kazali, politička prevara.

 “Naime, na ovom mjestu najmanji partner vlasti URA doživjela je debakl i na ovom biračkom mjestu nije osvojila ništa. Sada se izbornim mahinacijama pokušava preokrenuti volja naroda da izbornim mahinacijama i presipanjem glasova namakne još jedan mandat. asno je da će Demokratski front svoje glasove na ovom biračkom mjestu pokloniti svojim vjernim partnerima, listi Crno na bijelo i Abazoviću. Sa tim glasovima DF-a, URA bi dobila još jedan mandat koji bi bio u službi velikosrpske politike a jedan mandat koalicije “Evropski tim za Nikšić” bio bi izgubljen”, naveli su tada iz ove partije.

Na biračkom mjestu u Javljenu 14. marta uveče, kada je biralište zatvoreno, nedostajao je jedan štampani izvod iz biračkog materijala. URA se žalila Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK), koja je prigovor odbila kao neosnovan, što je uradila i Državna izborna komisija (DIK). Prigovor je usvojio Ustavni sud, koji je naložio da se nepravilnost ispravi ponavljanjem izbornog postupka.

Onogošt.me

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još