Više slučajeva reinfekcije koronom u Nikšiću

 Više slučajeva reinfekcije koronom u Nikšiću

Izvor: Opština Nikšić

Epidemiolog Doma zdravlja Nikšić Redžep Zejnelagić saopštio je da su u toj ustanovi primarne zdravstvene zaštite imali slučajeve ponovne infekcije korona virusom, a u pitanju su pacijenti koji su bili pozitivni tokom ljeta.

On je u Jutarnjem programu TVCG saopštio da je utvrđeno da te osobe nijesu razvile antitijela tokom infekcije, zbog čega je došlo do reinfekcije u zimskom periodu.

„Nije veliki broj tih lica, recimo da smo imali tri, četiri tokom nedjelje u zadanjih 15-ak dana, a to nije veliki broj. Ponavljam da su to lica koja nijesu razvila antitijela tokom prve infekcije“, kazao je Zejnelagić.

Kaže da se u kovid centru Doma zdravlja Nikšić dnevno obavi između 350 i 370 pregleda.

„Nešto je veći broj proteklih dana nego sredinom januara, značajno je veći broj kućnih posjeta za pacijente koji ne mogu da dođu do Doma zdravlja, što je problem s obzirom na razuđenost opštine Nikšić“, kazao je on.

U ovom momentu, kaže, uspijevaju da sve to i pokrivju: „U kovid centru radi šest ljekara, pokrivaju ambulante, CT dijagnostiku, kućne posjete i patronažni dio“. 

Epidemiološke mjere se, kako je rekao, djelimično poštuju. Oni koji su izgubili strah od kovida ne poštuju mjere, a u pitanju su uglavnom pripadnici mlađe populacije koji razvijaju blažu kliničku sliku bolest, piše Portal RTCG.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja