Vjernici će moći da se poklone i zapale svijeću u Hramu

 Vjernici će moći  da se poklone i zapale svijeću u Hramu

foto: tanjug

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da će, povodom 40 dana od smrti mitropolita Amfilohija Radovića sjutra, na praznik svetog Amfilohija Ikonijskog, služiti liturgiju i četrdesetodnevni pomen u svim parohijskim i manastirstirskim crkvama u MCP i Eparhiji budimljansko-nikšićkoj. Zbog složene epidemiološke situacije, kako je saopšteno, liturgijama će prisustvovati isključivo sveštenstvo i monaštvo.

U Sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici biće služena sveta arhijerejska liturgija u kojoj će učestvovativiše arhijereja Srpske pravoslavne crkve.

– Imajući u vidu ozbiljno epidemiološko stanje u Crnoj Gori, a shodno preporukama nadležnih zdravstvenih institucija i zvaničnim stavom i blagoslovom naše Crkve, liturgiji će prisustvovati isključivo sveštenstvo i monaštvo, dok će svim vjernicima biti omogućeno da tokom cijelog dana prilaze i poklone se grobu blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, pomole se i zapale svijeću za pokoj njegove duše – saopšteno je iz MCP.

U saopštenju koje potpisuju MCP i Eparhija budimljansko-nikšićka stoji da će liturgija će biti zatvorena za sve novinarske ekipe, a da će biti obezbjeđen direktan video i audio prenos koji će se emitovati putem internet sajtova Mitropolije i radija Svetigore.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još