Vladika Grigorije: Neki crkveni velikodostojnici namjerno odbijali apele o koroni

 Vladika Grigorije: Neki crkveni velikodostojnici namjerno odbijali apele o koroni

Izvor: SPC

Vladika diseldorfski i njemački Grigorije izjavio je da su neki teolozi i crkveni velikodostojnici SPC namjerno odbijali apele medicinskih radnika o uzdržavanju od svega što bi moglo pogoršati situaciju zbog korone, ,,glumeći hrabrost i pozivajući se na vjeru“, i ocijenio da to ,,otvoreno treba priznati“.

,,Dok su nas najbolji sveštenici i teolozi upozoravali i pozivali nas na brigu i staranje o drugima, pojedinci su nastupali tako samouvjereno, kao da znaju sve o svemu, govoreći o konkretnim ljudima koji umiru kao o zanemarivim brojkama”, rekao je vladika Grigorije u autorskom tekstu za novi broj nedeljnika NiN.

On je dodao da niko od njih, dok su sve to govorili “pokazujući hrabrost isključivo na riječima”, nije otišao ni u jednu kovid bolnicu ili ambulantu “da tamo pokaže hrabrost i ljudskost na djelu”.

,,I kako su pojedini autori već lijepo primijetili, nijedan od takvih, kada bi se sam zarazio, nije odbio ne samo ljekarsku pomoć, već ni povlašćeni tretman, nimalo ne misleći pritom o drugima, nesrećnim i potrebitim bližnjima, kojima su životne okolnosti takve da nisu mogli izbjeći da se zaraze, a koji su zbog tuđe neodgovornosti i sebičluka ostali bez mogućnosti da se liječe, budući da je ionako ograničen broj mjesta rezervisan za privilegovane”, napisao je vladika Grigorije.

Кako je dodao, ,,ponekad su, doduše, takvi neodgovorni stavovi i postupci plod neznanja ili nekog podsvjesnog straha njihovih počinilaca, pa im se može i treba oprostiti”.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja