Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagodjena uslovima i stanju na putu

 Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagodjena uslovima i stanju na putu

Foto: ilustracija

Učesnike u saobraćaju ovog jutra očekuju mokri kolovozi zbog kiše koja pada u centralnim i južnim krajevima, a na sjeveru pada snijeg i susnježica.Upozoravamo na povremene udare vjetra kao i povećanu opasnost od odrona na putevima koji vode pored rijeka i kosina. Vidljivost je smanjena zbog padavina i niske oblačnosti.Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagodjena uslovima i stanju na putu.

Na putnom pravcu Šavnik-Žabljak saobraćaju putnička vozila i kombi vozila. Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje zbog snijega.Zbog odrona na putnom pravcu Plužine-ŠĆepan Polje saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično .

Na magistralnom putu Berane-Rožaje zabranjeno je kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima.

U vremenskom periodu od 15. novembra 2020.godine do 01. aprila 2021.godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica,dionica Komanski most-skretanje za Marezu  saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom uz kraće obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

 U cilju zaštite stanovništva od novog koronavirusa zabranjuje se putnički medjugradski saobraćaj u vremenu od petka od 22.00 sata do ponedjeljka u 05.00 sati.

Ulazak i izlazak putnika iz Crne Gore obavlja se preko graničnih prelaza neprekidno tokom 24 sata svakodnevno, osim preko graničnih prelaza Vuča na putnom pravcu Rožaje-Tutin i graničnog prelaza Metaljka na putnom pravcu Pljevlja-Čajniče koji se obavlja u periodu od 7 do 19 sati.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodile su se 4   saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba teže, a 4 osobe  lake povrede.

Intenzitet saobraćaja je umjeren.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja