Vozovi će saobraćati od ponedjeljka do petka

 Vozovi će saobraćati od ponedjeljka do petka

Ilustracija

PR Željezničkog prevoza Ana Božović saopštila je, za Jutarnji program TVCG, da su sve mjere donešene uslijed korone, uticale i na poslovanje Željeznice. Ona je istakla da će vozovi, u skladu sa mjerama koje su na snazi, saobraćati radnim danima, od ponedeljka do petka, po važećem redu vožnje.

„Imajući u vidu nove mjere uslijed zabrane međugradskog prevoza vikendom, ne saobraćaju vozovi. Radnim danima od ponedeljka do petka željeznički saobraćaj će se odvijati po važećem redu vožnje, a sve informacije mogu se dobiti na naše brojeve telefona i na našem sajtu“, istakla je ona.

Pandemija je svima donijela novu realnost, to se odrazilo i na sama putovanja pa tako i na željeznički saobraćaj.

„Samo poslovanje je oslabljeno, jer su sve te korona okolnosti uticale i na nas. Turistička sezona koja je daleko lošija nego prethodna, mnogo ispod nivoa. Npr u septembru i oktobru mi smo prevezli 50% putnika manje nego prošle godine, ali su vozovi u istom tom periodu i prošli 50% manje kilometara u odnosu na prošlu godimu. Očekujemo da poslovanje bude još i lošije, s obzirom na sve mjere i obustave koje su na snazi“, zaključila je Božović.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još