Vrijeme zadržavanja na parkinzima smanjeno sa 15 na 5 minuta

 Vrijeme zadržavanja na parkinzima smanjeno sa 15 na 5 minuta

Foto: Čitalac portala Onogošt

Čitalac portala Onogošt bio je iznenađen kada je prije dva dana, nakon kratkog zadržavanja, kako kaže, od svega desetak minuta, ispod brisača svog auta zatekao kaznu za neplaćeno parkiranje.

Nakon što je kasnije saznao da je pravo zadržavanja, tzv. akademsko vrijeme prilikom parkiranja na obilježenim gradskim parkiralištima skraćeno sa 15 na pet minuta, odlučio je da nam se obrati, piše Onogošt.

Prema riječima direktora nikšićkog Parking servisa Mirka Perovića, vrijeme je sa 15 minuta smanjeno na pet opštinskom Odlukom, koja je kako kaže, donesena još u decembru prošle godine.

“Ranije je vrijeme zadržavanja bilo 15 minuta, sada je pet minuta. To je regulisano opštinskom Odlukom. Odluka je izašla u decembru. Mislim da je objavljena na sajtu Parking servisa. Nijesam siguran, ali građani su sigurno obaviješteni”, naveo je on.

Međutim, naš čitalac kaže drugačije i navodi da je juče prvi put čuo za takvu odluku.

Da bi provjerili pomenute tvrdnje, pokušali smo da posjetimo sajt Parking servisa, ali tokom jučerašnjeg dana nije bio u funkciji.

I pored toga, postavlja se pitanje da li je dovoljno informaciju samo objaviti na sajtu, a ne izdati saopštenje za medije povodom toga, a sve kako bi se što više građana upoznalo sa novom odlukom.

Izvor: onogost.me

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još