Vrtići i škole u Plužinama danas počinju sa radom

 Vrtići i škole u Plužinama danas počinju sa radom

Foto: onogost.me

Pored opština Gusinje, Plav, Petnjica, Rožaje, Žabljak, Andrijevica, Danilovgrad, Budva, Tivat, Kolašin i Tuzi,u kojima su obrazovno-vaspitne ustanove od početka ove sedmice počele sa redovnim radom, danas će javne i privatne obrazovno – vaspitne ustanove biti otvorene i u Herceg Novom, Kotoru i Plužinama, saopšteno je iz Ministarsrva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

U ostalim opštinama u Crnoj Gori javne i privatne predškolske ustanove neće raditi, dok će osnovne i srednje škole i visokoškolske ustanove nastaviti sa realizacijom onlajn nastave.

Odluka je, kako navode, donešena u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i mjerama koje je donijelo Ministarstvo zdravlja.

„Podsjećamo da u opštinama u kojima su se stekli uslovi za otvaranje obrazovno-vaspitnih ustanova, škole mogu da izaberu jedan od dva ponuđena modela nastave, u skladu sa prostornim kapacitetima škole“, poručuju u saopštenju.

Onlajn nastava za osnovne i srednje škole za školsku 2020/2021. godinu emituje na kanalima TVCG 2 i MNE SPORT, po programskoj šemi koja se objavljuje na posebno izrađenom web sajtu www.ucidoma.me, na portalu za nastavnike www.skolskiportal.edu.me i internet stranici Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. Za učenike koji prate nastavu na albanskom jeziku, časovi se emituju na kanalima TV Teuta i TV Boin.

Sadržaji koji se emituju na TV kanalima objavljeni su na You Tube – kanalu Uči Doma i na portalu www.ucidoma.me, razvrstani po nivoima obrazovanja, nastavnim predmetima i razredima.
Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta zahvaljuje prosvjetnim radnicima i učenicima na dosadašnjem revnosnom poštovanju mjera i apeluje da se sa ovakvom praksom nastavi.

„O daljim koracima u organizaciji nastave, koji će se preduzimati u skladu sa epidemiološkom situacijom, škole i javnost biće blagovremeno obaviješteni“, zaključuju iz Ministarstva.

Izvor: onogost.me

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još