Vučinić: ,,Izjava o ženama nespretna formulacija“

 Vučinić: ,,Izjava o ženama nespretna formulacija“

Vučinić, Foto: Radnička partija

Lider Radničke partije Maksim Vučinić kazao je da je njegova izjava „da majka ne može biti dobra majka ako je zauzeta biznisom i politikom“ bila nespretna formulacija. U Jutarnjem programu TVCG kazao je da je shvatio šta je kazao tek kad je izgovorio.

„Sve je počelo kada je koleginica Božena Jelušić počela da iznosi podatke o procentu žena u politici i u biznisu. Ja sam samo želio da kažem da je to iz razloga zato što žene imaju tu svoju ulogu da su majke i baš zbog toga da se nakon rađanja i podizanja djece odlučuju za neka takva zanimanja koja zahtijevaju veću posvećenost“, kazao je Vučinić, piše Portal RTCG.

On kaže da su mnogi shvatili šta je želio da kaže.

„I otac i majka brinu o djeci tokom cijelog života, ali je veća uloga majke dok su djeca mala. Nespretna je formulacija“, dodaje on.

Kaže da su njegova porodica i prijatelji znali da on ne misli ono što je izgovorio.

“Nekada shvatite šta ste rekli tek kad izgovorite. Prva osoba koja je bila do mene je koleginica koja se nije pronašla, ali je morala da se ogradi na neki način od toga“, kazao je Vučinić.

Njegova koleginica Zdenka Popović kaže da poznajući Vučinića zna da je to samo bila nespretna formulacija.

„Smatram da je on neko ko je suviše mlad da bi spoznao snagu riječi i koliko je nekada potrebno razmisliti pa reći. Ja se nisam pronašla u tim riječima. Dugo sam u politici, sticajem okolnosti samostalno sam brinula o djeci. Oni su sad odrasli ljudi, alui sam se trudila da sve svoje  vrijeme posvetim djeci i oni su mi uvijek bili prioritet“, kaže Popović.

Ističe da se njena djeca nisu osjećala zapostavljenim zbog njenog zanimanja.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja