Vučinić za portal ,,Nikšić“: Recept sa državnog primijeniti na lokalni nivo, kako bi se dokrajčili ostaci palog režima

 Vučinić za portal ,,Nikšić“: Recept sa državnog primijeniti na lokalni nivo, kako bi se dokrajčili ostaci palog režima

Vučinić, Foto: Radnička partija

Predsjednik Radničke partije i poslanik u Skupštini Crne Gore Maksim Vučinić, smatra da konstelacija stvari sa državnog nivoa, sa malim izmjenama, treba da se preslika na nivo Nikšića i da je to siguran put do pobjede trenutne opozicije u gradu pod Trebjesom.

,,Smatram da stanje sa državnog nivoa treba da se preslika na lokalni nivo. Okosnicu koalicije ,,Za budućnost Nikšića“ čine Radnička partija, Nova srpska demokratija, Socijalistička narodna partija i Demokratska narodna partija Milana Kneževića, naravno kao i slobodni intelektualci i građani Nikšića. Koalicija ,,Za budućnost Nikšića” oslanja se na pobjedu sa državnog nivoa i čvrsto vjerujemo da će recept sa državnog, ako ga primijenimo na lokalni nivo, takođe biti pobjednički”, rekao je Vučinić za portal ,,Nikšić“.

Do konačnog dogovora oko nastupa na izborima još uvijek nije došlo, pregovori su u toku.

,,Pregovori su u toku, čekamo sve one koji žele da nam se priključe, pa da se onda dogovorimo oko liste. Ono što je za sad sigurno je da su u toj koaliciji Radnička, NSD, SNP i DNP”, rekao je Vučinić.

Radnička partija koju predvodi je počela sa pripremama i kampanjom za izbore, očekuje pobjedu trenutne opozicije u gradu kako bi se dokrajčili  ostaci palog režima. Još uvijek nijesu razgovarali o lideru koalicije.

,,O lideru koalicije još nijesmo razgovarali, očekujemo da to bude jedna mlada osoba, koja će, u pravom smislu riječi te koalicije ,,Za budućnost Nikšića” personifikovati tu budućnost”, kazao je Vučinić.

Vučinić ističe da je prioritet ekonomski i privredni razvoj grada, kao što je  preporod bio potreban i na državnom nivou. Podsjeća da je akcenat na poslednjim izborima, uz odbranu svetinja, bio upravo na ekonomskom i privrednom oporavku zemlje.

,,Osnovni program je ekonomski i privredni razvoj  Nikšića, na državnom nivou akcenat je bio na čuvanju svetinja i ekonomsko – privrednom preporodu države. Sačuvali smo svetinje, treba da potvrdimo pobjedu sa državnog nivoa i da radimo na jačanju ekonomije i privrede grada Nikšića”, kazao je Vučinić.

Sa dosadašnjim radom Vlade je zadovoljan, očekuje da se ispuni obećano.

,,Sa dosadašnjim radom Vlade generalno sam zadovoljan, moramo sačekati i ostaviti im prostora da naprave neka djela i tek onda da damo neki sud o tome, za sad sam zadovoljan kako je krenulo i ako se nastavi trendom ovim i ako se ispuni ono što se obećava bićemo zadovoljni”, rekao je Vučinić.

Avatar

Margita Bećirović Vulanović

Pročitajte još

1 Comment

    Avatar
  • Vrijeme promjena je nastupilo, DPS je bivši, iako se još „koprcaju“. Izbori će potvrditi volju naroda da krene u bolju budućnost predvođen poštenim i odgovornim ljudima, kao što je Andro Mandić.

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja