Vukićević: Opštinski odbor DPS-a podržaće Simovića za gradonačelnika

 Vukićević: Opštinski odbor DPS-a podržaće Simovića za gradonačelnika

Foto: DPS

Ukoliko potpredsjednik Vlade Milutin Simović dobije saglasnost Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) da bude na čelu opštine Nikšić, taj predlog podržaće i nikšićki Opštinski odbor (OO) te partije, piše Onogošt.

Prvi čovjek DPS-a u Nikšiću, Zoran Vukićević istakao je da je Simović jedini kandidat za prvog čovjeka grada pod Trebjesom. Pozivajući se na navode u pojedim medijima da postoje neslaganja u nikšićkom odboru oko izbora Simovića, Vukićević komentariše kao „neprovjerene glasine i zlonamjerne spekulacije“.

„Ubijeđen sam da će biti jedinstvena podrška Milutinu Simoviću. Priča da gospodin Simović nema podršku Opštinskog odbora je u potpunosti neistinita, jer je on dugo godina koordinator ispred Predsjedništva u našem gradu i znamo koliku podršku ima od strane članova Opštinskog odbora. Sigurni smo da će se to i potvrditi na narednoj sjednici OO“, jasan je bio Vukićević, prenosi Onogošt

Objašnjava da će taj predlog lično podržati, rukovodeći se njegovim „dosadašnjim profesionalnim, odgovornim i posvećenim odnosom prema svim obavezama i svakom poslu koji je obavljao“.

Da bi predlog došao do lokalnog parlamenta i dobio podršku, neophodno je da dobije saglasnost na sjednici Predsjedništva.

„Ne želimo da prejudiciramo, očekujemo da Predsjedništvo u narednim danima održi sjednicu i da saglasnost na prijedlog kandidata za predsjednika. Nakon toga, Opštinski odbor DPS Nikšić utvrdiće kandidata za predsjednika Opštine“, kazao je Vukićević za Onogošt.

Budući predsjednik opštine obavljaće tu dužnost do lokalnih izbora.

Izvor: onogost.me

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još