Vuković: Čovjek koji je birao vlast Podgoričanima, dolazi za predsjednika Nikšićanima

 Vuković: Čovjek koji je birao vlast Podgoričanima, dolazi za predsjednika Nikšićanima

Foto: Demokrate CG

Povodom izbora Simovića za predsjednika opštine Nikšić, Nemanja Vuković, iz OO Demokrata, za današnji DAN poručio da dolazak Simovića pokazuje glad funkcionera DPS-a za javnim funkcijama i privilegijama.

,,Praksa DPS-a da predsjednike Opštine donosi iz drugih gradova, uvreda je za sve građanke i građane Nikšića. Da je gospodin Simović bio samo profesionalno angažovan u Podgorici, to bi se moglo razumjeti, međutim, radi se o čovjeku čije je prebivalište bilo u Glavnom gradu, a koji je i na lokalnim 2018. i na parlamentarnim izborima 2020. godine glasao na biračkom mjestu 24-C u OŠ „Dr Dragiša Ivanović“. Dakle, čovjek koji je birao vlast Podgoričanima, dolazi za predsjednika Nikšićanima. To je politički presedan koji nedvosmisleno ukazuje na glad funkcionera DPS-a za javnim funkcijama i privilegijama“, saopštio je Vuković.

Vuković vjeruje da bi postojalo razumijevanje od strane građana ukoliko bi se radilo o nekom dokazanom stručnjaku i profesionalcu, ali kada je riječ o gospodinu Simoviću, predsjedniku nekredibilnog NKT-a, potpredsjedniku gubitničke Vlade, i dugogodišnjem ministru u čijim su mandatima uvoznički lobiji cvjetali na štetu domaćih proizvođača, onda je jasno da DPS Nikšiću ne želi dobro i da gospodin Simović dolazi sa isključivim zadatkom da devastira opštinsku kasu i oteža posao narednoj vlasti.

Vuković dalje ističe i to da će DPS, kako prevodi kandidata za predsjednika Opštine, tako pokušati prevesti i birače, što je još jedan razlog za reviziju biračkog spiska i izbornih zakona, a to je, kao važan zadatak Skupštine najavio i njen predsjednik.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još