Vuković:Nemamo dilemu da su naši sugrađani prozreli politiku ,,hljeba i igara“, odnosno ,,bazara i klizališta“

 Vuković:Nemamo dilemu da su naši sugrađani prozreli politiku ,,hljeba i igara“, odnosno ,,bazara i klizališta“

Foto: Demokratska Crna Gora

,,Da je DPSu stalo do djece, a ne do prikupljanja jeftinih političkih poena prihvatili bi naš predlog da se svoj djeci dodijele besplatni udžbenici i pribor za školu“, saopštio je potpredsjednik Demokrata Nikšić, Nemanja Vuković

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Paradoksalno je to što se Milutin Simović, od dolaska na čelo Opštine, pokušava predstaviti kao predsjednik diskontinuiteta. Sve što sada pokušava uraditi trebali su da urade njegovi prethodnici iz redova DPS-a, u godinama kada nije bilo izbora, a naprotiv, njima je cijelo djelovanje bilo sračunato na lične i partijske interese, suprotne interesima grada i građana. Koliko im je briga o građanima i ugroženoj populaciji bitna, ukazuje i činjenica da niti jedan jedini cent subvencija nijesu predvidjeli za pomoć usled koronavirusa.

Stoga je jasno se radi o populističkim i politički motivisanim akcijama uoči izbora, a sve kako bi se ublažio debakl koji je doživjela DPS na parlamentarnim izborima u Nikšiću. Tome u prilog govori i činjenica da se bivši šef NKT-a, koji je pozivao na masovna okupljanja, pred izbore sjetio da na trgu postavi bazar i klizalište, a sve to u trenutku u kojem njegova partija odgovornost za širenje pandemije pokušava adresirati ugostiteljima kojima je omogućena mizerna pomoć i to pod brojnim uslovima.

Da je gospodi iz DPS-a stalo do djece, a ne do glasova i prikupljanja jeftinih političkih poena, prihvatili bi naše predloge da se djeci obezbijede besplatni udžbenici i pribor za školu. Kakva je briga funkcionera DPS-a o djeci, najbolje govore činjenice o nezakonitom trošenju novca koji roditelji uplaćuju za boravak djece u vrtićima, a taj novac odlazi na kupovinu automobila direktorice vrtića.

Gdje su gospoda iz DPS-a bila svih ovih godina kada je trebalo povesti računa o djeci? Odgovor je poznat. Svaki potez gospodina Simovića je samo dio režije kojom se Opština želi pretvoriti u predizborni štab DPS-a, a sve u svrhu opstanka na vlasti i dalje pohare budžetskih resursa. Dakle, radi se o najbanalnijoj funkcionerskoj kampanji u kojoj se, nažalost, zloupotrebljavaju i djeca.

Nemamo dilemu da su naši sugrađani prozreli politiku „hljeba i igara“, odnosno „bazara i klizališta“, kako bi se zaboravili teški ekonomski problemi i posledice nerada i nesposobnosti funkcionera DPS-a, te da će im na lokalnim izborima još jednom potvrditi šta misle o njihovoj politici.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja