Vuković:Odbacujem optužbe navodne grupe radnika, iza kojih stoje isključivo Radmila Backović i njena uska klika

 Vuković:Odbacujem optužbe navodne grupe radnika, iza kojih stoje isključivo Radmila Backović i njena uska klika

Foto: Demokrate CG

Potpredsjednik Demokrata Nikšić, Nemanja Vuković ošto je odbacio optužbe da je uticao na izbor i imenovanje V.D. direktora JPU „Dragan Kovačević“ Nikšić.

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti:

,,Sa indignacijom odbacujem optužbe navodne grupe radnika, iza kojih stoje isključivo Radmila Backović i njena uska klika, izrečene na moj račun, koje za cilj imaju isključivo dezinformisanje javnosti. Vjerujem da je svakom laiku jasno zbog čega je problematizovan slučaj Radmile Backović, odnosno da se radi o klasičnom kriminalu koji je navedena gospođa sporvodila u JPU „Dragan Kovačević“ zbog čega je i razriješena.

Jasno je da se današnjim neistinama kojima se služi razriješena direktorica, pokušava skrenuti pažnja sa nezakonitog zapošljavanja, izgubljenih sudskih sporova, nezakonitog raspolaganja finansijskim sredstvima, nezakonitog trošenja novca od uplata roditelja za ishranu djece, pritiska na radnike i nezakonitog mandata, prebaciti na mene i na karikaturalan način crtati smiješne optužbe na moj račun.

Naime, za pomenuto imenovanje V.D. direktora sam saznao iz medija, tako da ni ja, koji ne obavljam ni jednu javnu funkciju sa koje bih mogao vršiti uticaj, niti imam bilo kakvu institucionalnu moć da vršim uticaj, niti bilo ko iz Demokrata, nije mogao imati uticaj na imenovanje V.D. direktora jer se radi o isključivoj odluci ministarke oko rješenja za privremenu poziciju. Pejović nije ni član Demokrata, tako da je očigledno da se radi o nastavku progona ljudi koji su išli na litije i davali podršku Crkvi.

V.D. direktora se, po Zakonu, bira privremeno iz reda radnika zaposlenih u ustanovi koji ispunjavaju zakonom propisane uslove, tako da nije imenovan niko spolja, kako se to zlonamjerno pokušava predstaviti, već višegodišnji radnik te ustanove koji ispunjava uslove. Dakle, svima je jasno da se radi o privremenom poziciji do raspisivanja konkursa koji mora i biće otvoren za sve, u to nemam dilemu.

V.D. pozicije služe za tranziciju dužnosti, a u ovom slučaju i da radnici odahnu od prijetnji i pritisaka. Ko god da bude V.D. ili direktor sjutra, moraće da raskrči kriminal, jer je prošlo vrijeme kada se u institucijama kralo, a sve što se kralo moraće izaći na vidjelo.U vezi sa navedenim, evidentno je da ovakve gluposti Backovićka potencira kako bi prikrila angažman sina poslanika Duška Markovića u Vojsci Crne Gore“, naveo je Vuković u reagovanju.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja