Vukšić nepravedno optužen, iznio interni podatak ANB-a, a ne neke članice NATO-a

 Vukšić nepravedno optužen, iznio interni podatak ANB-a, a ne neke članice NATO-a

Izvor: Vlada Crne Gore

Podatak koji je otkrio vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić je interni podatak ANB-a, a ne neke članice NATO saveza, kazao je premijer Zdravko Krivokapić. Istakao je da će Vukšić pokrenuti interni postupak o kome će javnost biti obaviještena.

Pozvao je Tužilaštvo da podnese krivičnu prijavu protiv onih poslanika koji su, kako je naveo, nedostojni svoje funkcije dostavili javnosti te tajne podatke.

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da je Vukšić nepravedno i neprofesionalno optužen od pojedinih poslanika koji predstavljaju sastavni dio članstva u Odboru za bezbjednost Skupštine Crne Gore.

„Na osnovu razmatranja takozvanog slučaja Simijanović, osnovna karakteristika koja se desila na tom Odboru je da je gospodin Vukšić proglašen krivim za odavanje taknih podataka. Javnost treba da zna da članom 7 ti isti poslanici ne smiju da odaju nijednu jedinu informaciju ni podatak dok se sa toga ne skine veo tajnosti“, kazao je Krivokapić.

On je rekao da su određeni poslanici istrčali ispred rude da kažu da je Vukšić otkrio podatke dobijene od članica saveznica NATO alijanse.

„To nije tačno. Taj podatak je interni podatak ANB-a i dostavljen je poslanicima“, kazao je premijer.

Kazao je da poslanici koji su dobili informaciju treba o njoj da brinu kao i Agencija za nacionalnu bezbjednost.

„Na osnovu svih informacija, Vukšić će pokrenuti interni postupak preispitivanja kako je ovaj dokument došao sa podacima u Odbor za bezbjednost“, dodao je Krivokapić.

Smatra da ovo što se desilo nije slučajno.

„Ovo je već ne znam koji pokušaj da se minimiziraju određeni članovi Vlade, a satim tim i Vlada. To se radi po principu koji je odavno u javnosti spinovan. Umjesto da Vukšić bude lovac na istinu, on treba bude lovina i u toj lovini zna se ko su saučesnici“, rekao je Krivokapić.

Pozvao je Tužilaštvo da reaguje.

„Pozivam Tužilaštvo da podnese krivičnu prijavu protiv onih poslanika koji su nedostojni svoje funkcije dostavili javnosti te tajne podatke. Oni nemaju pravo na to. Mogu nama da prave bilo kakve priče, ali ovo je jedina istina. Ako Tužilaštvo to ne uradi, onda ono ne radi svoj posao na pravi način“, dodao je premijer.

Prihvatio razgovor o rekonstrukciji Vlade

Kada je riječ o razgovorima sa liderima parlamentarne većine, kazao je da je dijalog mjera demokratije i da će ubuduće nastaviti sa takvim sastancima.

„Lideri DF-a i SNP-a istakli su jednu činjenicu koja raduje mene kao premijera da će ova Vlada trajati četiri godine, što je i naš interes“, kazao je Krivokapić.

Istakao je da je prihvatio da pričaju o rekonstrukciji Vlade u onoj mjeri i granicama koje su prihvatljive i prirodne, a koje mogu uticati na to da Vlada bude efikasnija, da donosi brže odluke u saradnji sa Parlamentom.

Nada se da će Crna Gora shvatiti da je zajedništvo početak novog puta zasnovanog na pomirenju.

U ime svih građana izvinjavam se Sadikoviću

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić osudio je, u obraćanju javnosti, napad na novinara Seada Sadikovića.

„I to u njegovom rodnom gradu, od strane komita, onih koje podržava DPS, koji se zalaže za evropsku Crnu Goru. U evropskoj Crnoj Gori ne napadaju niti medije niti novinare, nadam se da je ovo zadnji pokušaj. Ja se u ime svih građana izvinjavam čestitom i časnom Seadu Sadikoviću“, kazao je Krivokapić.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja