,,Vukšić očajnički pokušava da dobije podršku NATO“

 ,,Vukšić očajnički pokušava da dobije podršku NATO“

Izvor: Twitter

Nikada nijesam čuo da šef obavještajne agencije jedne zemlje članice NATO ide u javnu diplomatsku posjetu NATO. Kontakt point za komunikaciju države Crne Gore sa NATO je Ministarstvo odbrane i Ministar odbrane predstavlja Crnu Goru na političkom i državnom nivou u NATO, saopštio je večeras lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Čelnik ANB-a Dejan Vukšić je, kako je saopšteno, u Briselu ostvario niz sastanaka sa visokim zvaničnicima NATO u sjedištu Alijanse, na čelu sa Dejvidom Katlerom, pomoćnikom Generalnog sekretara NATO.

„Jasno je da Krivokapić nema podršku ključnih zemalja NATO za imenovanje osobe koja ima veoma problematične odnose sa bezbjednosno interesantnim licima i nekim strukturama stranih zemalja koje nijesu članice NATO i da Vukšić vjerovatno očajnički pokušava da obezbjedi tu podršku. Ali to se nikako ne radi na ovakav način koji dovodi u pitanje autoritet Vlade, premijera i Ministra Odbrane“, piše u saopštenju Medojevića.

Ako je Krivokapić znao za ovu političku i diplomatsku posjetu NATO, dodaje Medojević, onda je ugrozio kredibilitet države i obavještajne zajednice jer VD šef ANB-a ni u kom slučaju ne može da obavlja političke i diplomatske poslove. Ističe da je njegova linija komunikacije sa NATO preko Ministra odbrane.

„Haos u sektoru bezbjednosti i odbrane prijeti nacionalnoj bezbjednosti i uvodi Crnu Goru u zonu ozbiljne nestabilnosti. Ovakav lik je, zbog svoga enormnog ega i ambicija, spreman da uništi sektor bezbjednosti i odbrane i da izazove ozbiljne potrese u zemlji. Vjerovatno da mu preporuka nije haos koji je napravio u ANB-u i odluka da nastavi protivustavne i protivzakonite mjere tajnog nadzora nad liderima DF-a“, piše lider PzP-a.

Zaključuje da čini da „Krivokapića u toj Vladi niko ne shvata ozbiljno i da svako radi šta hoće“.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja