Za nabavku antigenskih testova 700 hiljada EUR

 Za nabavku antigenskih testova 700 hiljada EUR

foto: gov.me

Vlada je za nabavku 70 hiljada brzih antigenskih testova iz tekuće budžetske rezerve izdvojila 700 hiljada EUR, piše MINA.

U saopštenju o odlukama donijetim 5. i 9. novembra bez održavanja sjednica, navodi se da je Vlada usvojila Informaciju o potrebi obezbjeđivanja sredstava za nabavku brzih antigenskih testova na novi koronavirus.

“Po preporuci Instituta za javno zdravlje, po hitnom postupku, a u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, realizuje se nabavka 70 hiljada antigenskih testova za novembar”, kaže se u saopštenju.

Usvojena je Informaciju o isplati stimulacije za zaposlene u sektoru javnog zdravstva koji rade sa COVID-19 pacijentima za oktobar.

Iz Vlade su podsjetili da je data saglasnost da se u uslovima vanrednih okolnosti za zaposlene u sektoru javnog zdravstva koji rade sa COVID pacijentima, kao i zaposlenima u Institutu, isplati stimulans od 30 odsto na redovnu zaradu za septembar.

“U skladu sa Odlukom 2,5 hiljada zaposlenih u javnom sektoru zdravstva ili 29 odsto od ukupnog broja zaposlenih dobilo je stimulacije u ukupnom iznosu od 271.408 EUR neto, odnosno 405.077 EUR bruto”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Ministarstvo zdravlja predložilo da se stimulans do 30 odsto na redovnu zaradu isplati i za oktobar.

Izvor: MINA

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još