Zaplijenjeno 500 kg marihuane u Podgorici, uhapšeni Nikšićanin i Danilovgrađanin

 Zaplijenjeno 500 kg marihuane u Podgorici, uhapšeni Nikšićanin i Danilovgrađanin

Foto: Uprava policije

Policijsko – carinskom akcijom “Trak” na carinskom terminalu u Podgorici otkriveno oko pola tone marihuane, saopšteno je danas iz Uprave policije. Droga je pronađena u pošiljci deklarisanoj za izvoz, a krivične prijave su podnesene protiv M.V. (27) iz Nikšića i Danilovgrađanina S.L. (30).

Na osnovu analize rizika, kako je saopšteno iz Uprave policije, određen je detaljan pregled teretnog motornog vozila SCANIA nikšićkih registarskih oznaka firme “Vojičić-komerc”, na kojem je kod carinske ispostave Terminal Podgorica deklarisana za izvoz roba – plastična ambalaža za transport (pvc koševi) bruto mase 2.148 kg i vrijednosti 4.950 eura za kupca iz Italije, a koja je preko graničnog prelaza Debeli Brijeg trebalo da napusti carinsko područje Crne Gore.

,,Skeniranjem teretnog motornog vozila, primjećeno je da se u tovarnom dijelu nalazi neprijavljena roba. Nakon indikacija sa snimka skenera, pristupilo se fizičkom pregledu vozila i uz pomoć specijalizovane opreme u tovarnom dijelu vozila, pored uredno prijavljene robe za izvoz, pronađena su sakrivena 85 pakovanja različite veličine, sa sadržajem biljnae materije za koju se osnovano sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana”, navode iz Uprave policije.

O događaju je obaviješen državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Nikšićanin i Danilovgrađanin se terete za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Izvor: rtnk

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja