Zašto avioni MA ne lete čitavo ovo vrijeme dok eksperti iz Vlade prčkaju po avioindustriji

 Zašto avioni MA ne lete čitavo ovo vrijeme dok eksperti iz Vlade prčkaju po avioindustriji

Izvor: YouTube/printscreen

Zašto avioni MA ne lete, čitavo ovo vrijeme dok „eksperti“ iz Vlade prčkaju po avioindustriji, pita predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

„Zašto su avioni prizemljeni i letovi ukinuti? Zašto nije uveden stečaj u MA? Zašto trenutno imamo dvije državne avio kompanije, a nemamo letove? Zašto 2 Montenegro nije uzeo u najam 3 Embrarera i Foker 100 od MA i nastavio da leti? Kako 2MNE može dobiti Operativnu licencu, ako nema avione? Zašto plaćanje iz budžeta za 2MNE nije nedozvoljena državna pomoć, a plaćanje MA jeste nedozvoljena državna pomoć?“, pita Medojević.

Jasno je, kaže, da je obustavljanje letova diletantska odluka ministra finansija Milojka Spajića i Zdravka Krivokapića, bez ijednog zdravorazumskog argumenta.

„Avioni morali da lete, a MA je trebalo organizaciono, finansijski, vlasnički i upravljački restrukturirati. Ali kad nam o tome odluku donosi ministar koji nikad u životu nije imao dodir sa javnim finasijama i privredom i njegov ekspert koji je prodavao avio karte u agenciji u Parizu“, zaključuje Nebojša Medojević.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja