Zdravstveno stanje vladike Joanikija dobro

 Zdravstveno stanje vladike Joanikija dobro

Foto: Eparhija budimljansko-nikšićka

Zdravstveno stanje episkopa budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) Joanikija je dobro, saopšteno je juče ou informativne službe Eparhije budimljansko-nikšićke

Kako se navodi u saopštenju vladika Joanikije podvrgnut je fizikalnom pregledu, laboratorijskim pretragama, kao i radiografiji pluća.

Kako su naveli iz Eparhije , utvrđeno je da osnovni vitalni parametri imaju fiziološke vrijednosti, kao i da su kontrolni laboratorijski nalazi u fiziološkim opsezima.

„Radiografski snimak pluća, kao ni prethodnih puta, nije pokazao inflamatorne i infiltrativne promjene, a ranije planirani CT pluća je zbog objektivnih pokazatelja, kao i dobrog subjektivnog osjećaja episkopa Joanikija, odložen za naredni period“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, usljed dobrog opšteg stanja, ordinirana adekvatna terapija, a vladika Joanikije će i nadalje biti pod ljekarskim nadzorom.

Iz Eparhije budimljansko-nikšićke su kazali da je virusološko testiranje vladike Joanikija na koronavirus planirano za narednu sedmicu.

„Vladika će po preporuci ljekara i u narednom periodu biti u samoizolaciji radi odmora i rehabilitacije, a po izlasku iz nje će svoje aktivnosti prilagoditi savjetima struke“, dodaje se u saopštenju.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još