Zejnelagić: 70 novozaraženih nije alarmantno

 Zejnelagić: 70 novozaraženih nije alarmantno

Izvor: RTCG

Epidemiolog Doma zdravlja Nikšić Redžep Zejnelagić rekao je da se brojka od 70-ak novozaraženih dnevno u tom gradu ne može smatrati alarmantnom, budući da su prethodnih mjeseci imali više od 100 novooboljelih u jednom danu, piše Portal RTCG.

U Jutarnjem programu TVCG rekao je da je dobro to što dnevno imaju više oporavljenih nego novooboljelih, što znači da bilježe trend usporavanja epidemije.

,,Kriva je u silaznoj putanji, ali je trend dosta spor. Očekujemo da u narednom periodu bude nešto brži“, rekao je Zejnelagić.

U gradu pod Trebjesom je, kako je rekao, trenutno oko 520 oporavljenih, ali da se taj podatak mijenja iz dana u dan: „Oporavljenih je oko 6.600. Situacija u Nikšiću je i dalje komplikovana“.

Mjere u Nikšiću se i jesu, i nijesu poštovale, navodi Zejnelagić, što znači da su se građani mjera donekle pridržavali, budući da je došlo do blagog usporavanja epidemije.

,,Primjento je da se maske ne nose toliko na otvorenom, u zatvorenom zavisno od objekata“, rekao je Zejnelagić.

Preporučio je vakcinaciju protiv korona virusa bez obzira na godina, napominjući kako se građani više plaše vakcine nego korona virusa.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja