Žena u Sloveniji preminula nakon primanja vakcine

 Žena u Sloveniji preminula nakon primanja vakcine

Izvor: iStock

Korisnica doma za starije u Sloveniji umrla je nakon što je primila vakcinu protiv koronavirusa kompanija Fajzer i Biontek, ali njena smrt vjerovatno nema direktne veze sa vakcinacijom.

Slučaj smrti žene koja je bolovala od drugih bolesti prijavljen je zdravstvenim vlastima, ali za sada nema više konkretnih podataka, prenosi Hina navode slovenačkih medija.

Slovenački Institut za javno zdravlje saopštio je da je do sada primio samo jednu prijavu neželjenog dejstva nakon vakcinacije i jedan slučaj smrti koja „koincidira s vakcinacijom“.

O tome je, kako se navodi, Institut obavijestio Ministarstvo zdravlja Slovenije koje će temeljno proučiti taj slučaj da bi se ustanovilo ima li „ikakve veze“ između vakcinacije i smrti.

Slovenački mediji navode da je korisnica doma patila od više bolesti i da nije vjerovatno da je vakcinacija imala veze sa smrću.

U svijetu su do sada zabilježena dva smrtna slučaja osoba koje su primile Fajzer/Biontek vakcinu. Oba smrtna ishoda su povezana sa drugim bolestima, rekao je Roman Jerala s Hemijskog instituta u Ljubljani.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja