CKM: Božović je u CG došao da bude koordinator između SPC i opozicije

 CKM: Božović je u CG došao da bude koordinator između SPC i opozicije

Foto: CKM

Crnogorska kulturna mreža, čiji je predsjednik Aleksandar Damjanović, pozdravila je odluku kojom je Ministarstvo vanjskih poslova nakon više miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore ambasadora Republike Srbije Vladimira Božovića proglasila za personu non grata.

Ova odluka ke zakašnjela jer je Ambasador Božović zbog svijih postupska i omslovažavanja Crne Gore mnogo ranije trebalo da bude proglašen nepoželjnim u svojoj Crnoj Gori protiv koje je radio”, kazali su iz CKM.

Za očekivati je, kažu, da će nova Vlada koja radi za iste nalogodavce koje je radio i Božović poništiti odluku koju je donijelo Ministarstvo.

,,Njegova ekselencija se kod svojih šefova vraća uzdignuta čela jer je zadatak zbog kojeg je došao u Crnu Goru uspješno obavio. Ambasador Božović je u Crnu Goru došao da bude koordinator između SPC i crnogorske opozicije kako bi se nakon njene pobjede na izborima naša država lakše pridružila projektu tri srpske države”, navofi se u saopštenju.

Evidentno je, kažu iz CKM, da je Božović uspješno obavio svoj zadatak i radio protiv države za koji su se borili njegovi preci.

,,U diplomatskoj karijeri rođenog Nikšićanina Vladimira Božovića će ostati zapisano da je zarad interesa tuđe radio protiv svoje matične države”, zaključuje se u saopštenju.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još