Filmski centar raspisao konkurse,kraj februara rok za prijave

 Filmski centar raspisao konkurse,kraj februara rok za prijave

foto:Ilustracija

Filmski centar Crne Gore raspisao je javni konkurs za dodjelu sredstava za sufinansiranje proizvodnje kinematografskih djela.

Konkurs je raspisan za dugometražni igrani film, dugometražni dokumentarni filim, kratkometražni dokumentarni film, animirani film, filmove u proizvodnji i manjinske koprodukcije. Pravo učešća na konkursu imaju pravna lica upisana u odgovarajući registar privrednih subjekata u Crnoj Gori za obavljanje kinematografskih djelatnosti, kojima je osnovna djelatnost proizvodnja kinematografskih djela, a koja ispunjavaju uslove utvrđene konkursom i pravilima. Takođe, potrebno je da ispunjavaju i odgovarajuće uslove autorstva u smislu Zakona o autorskim i srodnim pravima i uslove u pogledu nepostojanja sukoba interesa.

Registracija korisnika i prijave na konkurse mogu se obaviti putem internet stranice Filmskog centra. Pristup prijavama je moguć tek nakon uspješno izvršene registracije korisnika.

Rok za podnošenje prijava za dugometražni igrani film, dugometražni dokumentarni film i kratkometražni dokumentarni film je 12. februar do 12 sati. Za filmove u proizvodnji i manjinske koprodukcije rok je 19. februar do 12 sati, a za animirani film je 26. februar, takođe do 12 sati.

Odluku o rezultatima konkursa, na prijedlog stručnih konsultanata, donijeće Savjet u roku od 15 dana od dana dostavljanja prijedloga.

Imajući u vidu situaciju u zemlji u vezi sa korona virusom, sva pitanja ili informacije vezane za konkurs mogu se postaviti putem e-mail adrese danijela@fccg.me.

Izvor: Pobjeda

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja