Kad se iz očaja postane heroj: Nagrađeni film „Otac“ oduševio publiku

 Kad se iz očaja postane heroj: Nagrađeni film „Otac“ oduševio publiku

Izvor: Maja Medić, Baš Čelik

Film „Otac“, reditelja Srdana Golubovića, ovjenčan je nagradama na Berlinskom filmskom festivalu i priznanjima na drugim međunarodnim i domaćim festivalima.

Potresna priča o ocu koji se, od sela na jugu Srbije uputio pješice u prijestonicu da traži pravdu za svoju porodicu, uz nagrade na festivalima, osvajala je i publiku koja je muku glavnog junaka osjećala kao svoju.

Čovjeku, koji je ostao bez posla i jedva sastavlja kraj s krajem, socijalna služba oduzima djecu tražeći za njih materijalne uslove, dok on djeci može da ponudi, ono što je za sistem nedovoljno-očinsku ljubav.

„Mislim da je za ovaj film bilo važno da on dobije svoju filmsku i umjetničku istinu. To što je baziran na istinitom događaju, na istinitom čovjeku, jeste početna situacija filma, ali je od trenutka njegovog polaska na put sve fikcija“, naglašava reditelj Srdan Golubović za RTS. 

Uloga oca koji iz očaja postaje heroj glumca Gorana Bogdana vinula je u sam vrh evropskog filmskog glumišta i nominovala ga za „evropskog Oskara“.

Popularan i tražen na prostoru bivše Jugoslavije, za RTS govori kako je savladao svog junaka i šta je bio najveći izazov.

„Slomiti svoje ideje i ideale pravde i postupanja i načina borbe prema svijetu koji ti čini nepravdu, to mi je bilo najteže, i to ne na nekoj filozofskoj razini, već baš u oku pronaći tog slomljenog čoveka. On je od grubosti u svijetu u kojem se našao i živi, on je postao kao životinja neka. On ćuti, kao životinja toliko puta prebijena da ne može ni da reži. On tom borbom prvo mora povratiti sebe i spasiti sebe, da bi spasio ženu i djecu“, kaže Bogdan.NovoPopularnoDrama u San HuanuBoka nakon penala prigrlila Maradonin trofej! (VIDEO)12:50„Nametnuto veliko opterećenje građanima“Milačićeva stranka najavila: Iniciraćemo smanjenje PDV-a na 19 odsto12:48KoronavirusU Hrvatskoj 174 nova slučaja korone, 39 preminulih12:45„Partija koja je pokrala državu“URA odgovorila DPS-u: Ne zaslužujete da postojite12:37Ruski ministar Sergej Lavrov komentarisao„Pričom o Navaljnom Zapad krije svoje probleme“12:35Pun vitamina CKivi je čuvar zdravlja: Idealna voćka da je pojedete prije doručka12:23U utorakNarodna biblioteka Radosav Ljumović obilježava 140 godina postojanja12:17ATP listaNovak Đoković šest nedjelja od Rodžerovog rekorda12:06Saopšteno iz Ministarstva kapitalnih investicijaSkuplje sve vrste goriva od sjutra12:05Pune ruke posla ove godineU Kotoru najavljuju sanacije ponti i pristaništa11:57NikšićPolicija pronašla herion i poluautomatsku pušku11:57Komentarišu privođenje gradonačelnika UlcinjaDPS: Abazović se šepuri i euforično tvituje, to je vrhunac licemjerja11:49Muzičari pjevali na Trgu slobodeNovac za Danila Golubovića skupljaju i omladinski klub, ambulante…11:43Na poziv Marine Jočić„Ozon“ uputio predloge za unapređenje rada NPCG

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja