Ministarstvo 11. marta dalo saglasnost za postavljanje spomenika Jeleni Petrović Savoja

 Ministarstvo 11. marta dalo saglasnost za postavljanje spomenika Jeleni Petrović Savoja

fos media

U obavezi smo da demantujemo tendenciozno i netačno saopštenje DPS-a Glavnog grada, da ministarka Vesna Bratić nije dala saglasnost za podizanje spomen-obilježja na teritoriji Podgorice Jeleni Petrović Savoja, saopštili su iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Reagovanje prenosimo integralno.

„U vezi sa tendencioznim i netačnim saopštenjem, političkim pamfletom DPS-a Glavnog grada, da ministarka, prof. dr Vesna Bratić, nije dala saglasnost za podizanje spomen-obilježja na teritoriji Podgorice Jeleni Petrović Savoja, princezi Crne Gore i kraljici Italije, u obavezi smo da demantujemo takve nebuloze, i saopštimo ukupnoj javnosti Crne Gore da je riječ samo o još jednom providnom marketinškom potezu DPS-a Podgorice.

Suprotno insinuacijama DPS-a Glavnog grada, koji senzacionalističkim i neistinitim naslovima jeftino manipuliše ne bi li pomogao nikšićkom DPS-u pred lokalne izbore u Nikšiću, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, na zahtjev gradonačelnika Glavnog grada od 4.2.2021. postupilo je u skladu sa svojim nadležnostima.

Stoga je 11. marta, dakle, čak prije isteka zakonom propisanog roka (!), donijelo Rješenje kojim se daje saglasnost na Predlog izmjene Programa podizanja spomen-obilježja za 2019. godinu (broj 01-018/21-687 od 04.02.2021.) i na Predlog odluke o izmjeni Odluke o podizanju spomen-obilježja postavljanjem spomenika Jeleni Petrović Savoja, princezi Crne Gore i kraljici Italije (broj 01-018/21-687 od 04.02.2021.). Pritom napominjemo da je krajnji rok izdavanja saglasnosti šezdeset dana od dana podnošenja Zahtjeva, dakle, 4. april.

Uz sve ove nepobitne činjenice dužni smo da demantujemo politikantske navode i imputacije DPS-a Glavnog grada, upućene i personalno ministarki, prof. dr Vesni Bratić. Ovo stoga jer je prof. Bratićeva, uz naglašeno pozitivan i emotivan stav, i lično izuzetno zainteresovana za postavljanje spomen-obilježja crnogorskoj princezi i kraljici Italije, Jeleni Savojskoj, koja i ministarki Bratić predstavlja jednu od najomiljenijih i najslavnijih ličnosti crnogorske istorije.

Toliko o jeftinim neistinama DPS-a Glavnog grada, i neuspješnim imputacijama na račun rada MPNKS, kao i ministarke, prof. dr Vesne Bratić.“

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja