Nikšićki književni susreti biće održani online

 Nikšićki književni susreti biće održani online

Foto: RTNK

Danas je održana konferencija za štampu povodom prezentacije programa 23. Nikšićkih književnih susreta. Na konferenciji je govorila direktorica JU Narodna biblioteka „Njegoš“, Renata Bulajić. U ime tima konferenciju za štampu vodila je Kristina Radović.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije 23. Nikšićki književni susreti biće održani 28. 29.i 30.decambra,i realizovaće se online – na web sajtu JU Narodna biblioteka Njegoš, facebook stranici i putem Zoom aplikacije. I ovog puta manifestacije sadrži dva segmenta – za djecu i odrasle.

,,Imaćemo dva segmenta, jedan za odrasle i jedan za učenike, ali biće uključeni đaci svih gradskih i škola sa ruralnog područja, a pisaće na temu „zavičaj“. Pristigao je veliki broj radova naših mladih sugrađana i predsjednica žirija Blaga Žurić kaže da će biti na „slatkim mukama“, jer su djeca stvarala vrlo inspirativno. Posle novogodišnjih praznika te dječije radove smo planirali objediniti i publikovati“,rekla je Renata Bulajić, direktorica Narodne biblioteka „Njegoš“.

U toku trodnevnog programa publici će se predstaviti Ratko Božović, Jovica Aćin i nikšićki pjesnici.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja