Preminuo glumac Vlasta Velisavljević

 Preminuo glumac Vlasta Velisavljević

Foto: FOS media

Glumac Vlasta Velisavljević preminuo je noćas u 94. godini.

Čuveni glumac hospitalizovan je usled simptoma korona virusa i smješten na bolničko liječenje zbog komplikacija, javljaju mediji u Srbiji.

Velisavljević je prošle nedjelje primljen u KBC „Dragiša Mišović“, gdje je intubiran, međutim slavni glumac nažalost je izgubio bitku sa opakim virusom, potvrđeno je za B92.

„To se desilo onako iznenada, stalno je provjeravao zdravlje. Cijele prošle godine nismo izlazili, sve su nam donosili do vrata. Sada je izlazio malo oko registracije kola, i mislim da se tada zarazio. Ipak ima nade, dobri lekari brinu o njemu“, rekla je prije nekoliko dana Vlastina supruga Nada za domaće medije.

Vlasta je bio doživotni počasni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a imali smo prilike da ga gledamo u čak 350 uloga u pozorištu i kraj malih ekrana.

Velisavljević je osim Jugoslovenskog dramskog pozorišta igrao i u BDP-u, Ateljeu 212, Pozorištu na Terazijama, Zvezdara teatru i drugima. Ipak, u Beogradu je često, zbog svoje prošlosti, glumio sporedne uloge.

Igrao je u predstavama „Hamlet“, „Uobraženi bolesnik“, „Sumnjivo lice“, „Ne šetaj se gola“, „Hitler i Hitler“ i drugima. 

Za svoji rad dobio je brojna priznanja, a posljednje, i njemu najdraže, jeste to što je proglašen doživotnim počasnim članom Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP).

Pripadnik je prve generacije studenata glume u Beogradu. Sarađivao je sa brojnim pozorišnim, televizijskim i filmskim rediteljima, a njegove replike prepričavaju se među svim generacijama.

Mlađi su ga zapamtili po ulozi babe Nate u filmu „Mala noćna muzika“, a ljubitelji pozorišta po tome što je više od 1600 puta sa kolegama na sceni JDP-a igrao predstavu „Buba u uhu“.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja