U toku prijave za online audicije mladih muzičara u okviru Medinea mreže

 U toku prijave za online audicije mladih muzičara u okviru Medinea mreže

Foto:CDM

Muzički centar Crne Gore obavještava sve muzičare uzrasta od 18 do 30 godina da su audicije za Medinea sesije kojima koordinira festival Eks-en-Provans (Francuska) otvorene za 2021. godinu.

Audicije će biti sprovedene ONLINE (slanjem videa), a po njihovom završetku biće odabrani najbolji mladi muzičari iz zemalja Mediterana (od 12 do 14 izvođača po audiciji). Medinea sesije su usmjerene na različite muzičke pravce i stilove (džez, tradicionalna muzika, rana muzika, itd.), uz primjenu improvizacionih tehnika, te je potrebno da kandidati prethodno imaju intenzivniju izvođačku praksu i solidnu sposobnost improvizovanja pri muziciranju.

Medinea sesije, koje mladim muzičarima nude jedinstveno interkulturalno iskustvo, vodiće kompozitor, saksofonista i džez muzičar Fabricio Kasol. On će predlagati i sa polaznicima sesija primjenjivati različite tehnike komponovanja tokom zajedničkog kreiranja muzike. U procesu komponovanja učestovovaće svi polaznici, sve u cilju stvaranja konačnog umjetničkog proizvoda koji će dodatno razotkrivati izvođačke posebnosti svih muzičara u grupi.

S druge strane, zbog pandemije Covid-19 i ograničenosti putovanja, produkcija Mediteranskog orkestra mladih (za klasične muzičare) bila je primorana da otkaže godišnje audicije koje se svake godine održavaju u dvadeset gradova na mediteranskom području. Međutim, svi klasični muzičari koji dobro vladaju principima improvizacije, a žele da učestvuju u sesijama Medinee, mogu takođe aplicirati.

Muzičari će biti izabrani u partnerstvu sa članovima mreže Medinea, čiji je član i Muzički centar Crne Gore.

Rokovi za prijavljivanje:

Sesija u Lisabonu (Portugal): do 2. marta 2021.
Sesija u Sidi Bou Saidu (Tunis): do 21. aprila 2021.
Sesija u Eks-en-Provansi (Francuska): do 10. juna 2021.
Sesija u Nuoru (Italija): do 15. jula 2021.

Izvor:Muzički centar Crne Gore

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još