Facebook uvodi korisnu funkciju

 Facebook uvodi korisnu funkciju

Izvor: EPA-EFE/LUKAS COCH

Društvena mreža Facebook olakšava korisnicima kontrolu nad News Feed-om, odnosno početnom stranicom i algoritmom zahvaljujući kom vam se na njoj prikazuju objave.

Među nekoliko novih funkcija koje je Facebook predstavio, nalazi se i ona koja omogućava isključivanje algoritamski uslovljenog ređanja sadržaja koji vam se prikazuje kada stisnete „Home“ dugme, prenosi B92.

U novom ažuriranju, bolje je pozicionirana i funkcija prikaza najnovije objavljenog sadržaja. Ovo je i ranije postojalo, ali je bilo dobro „zakopano“ među nekim drugim opcijama, a često nije ni funkcionisala kako treba.

Filteri „Favorites“ i „Recent“ su, tako, sada postavljeni na znatno istaknutiju poziciju – odmah pri vrhu početne stranice.

Kako piše portal B92, ove inovacije ipak dolaze sa jednim velikim „ali“ – ukoliko ne koristite „Favorites“ ili „Recent“ sedam dana, filteri će nestati, pa ćete morati ponovo da ih aktivirate iz menija u News Feed-u.

Novo ažuriranje trenutno je dostupno samo za Facebook Android aplikaciju, a očekuje se da će uskoro biti omogućeno i za iOS.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još