Jeste li primijetili novi trend – fit trudnoću?

 Jeste li primijetili novi trend – fit trudnoću?

Foto: Unsplash

fit trudnoća lozen
Foto:Unsplash

Primijetili smo novi, nepodnošljivi trend – fit trudnoća i žene koje se trude da izgledaju mršavije u trudnoći nego prije nje! Poštujemo svačiji izbor i životni stil ali kad  ,,vrište sa ekrana“ fit mame i buduće fit mame sa svojim agresivnim stavom vitka a trudna moramo da reagujemo jer postoje žene na koje to loše utiče, koje nepotrebno i neopravdano osjećaju da  su manje vrijedne i da su nesposobne jer nemaju trbušnjake dva dana nakon carskog reza!

Prestanite!

Nijesmo svi isti, nemamo svi iste ciljeve i prioritete, neke žene se plaše da će pogriješiti i nauditi bebi ako ne jedu kad im se jede i šta im se jede (,,Jedi, jedeš sad za dvoje!“- je ono što im govore svakog dana), neke žene cijelu trudnoću miruju jer im je visoko rizična, neke žene jednostavno ne zanimaju trendovi i nametnuti standardi, zato dok reklamirate sebe i svoj fit izgled budite manje agresivne. Vaš izgled, vaša stvar!

fit trudnoća
Foto:Unsplash

Moramo biti podrška jedna drugoj, svaka od nas na svoj način prođe kroz trudnoću i porođaj, nije svakoj isto i nije svaka ista. Podrži, ne osuđuj! Ako želiš dati savjet učini to tako da on zaista bude savjet a ne uvreda. Znamo neke mame kojima je trebalo vremena da se vrate sebi, da opet vode računa o sebi i svom zdravlju, nijesu bile spremne da to urade odmah nakon izlaska iz bolnice, znamo i one koje su donijele odluku da će život njihovog djeteta biti njihov život i njih nikada više neće zanimati one same, znamo i one koje podjednako brinu i o sebi i o djetetu. Smatramo da se ne treba miješati u tuđe izbore ako te ne ugrožavaju. Njihove odluke, njihova stvar.

Mame, mislite na sebe, živite i radite onako kako vi mislite da je najbolje za vas…I uvijek budite tu za druge mame…Zajedno smo jače!

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja