Nikšićanka Jelena Dubljanić otkriva gdje žene obično griješe kad je šminkanje u putanju

 Nikšićanka Jelena Dubljanić otkriva gdje žene obično griješe kad je šminkanje u putanju

Foto: Privatna arhiva

Nikšićanka Jelena Dubljanić svojom vještinom uljepšava žene iz Crne Gore, svakim pokretom dokazujući da je nanošenje šminke čista umjetnost. Šminkanje, ta ,,posebna vrsta ženske meditacije”, taj ženski ritual u kojem žene uživaju, njihov  način da istaknu ljepotu lica i zaokruže  stilski izraz oduvijek ju je zanimao. Jelenin talenat i kreativnost možete pogledati na instagram profilu jellena_makeup a u nastavku pročitajte njene odgovore na moja pitanja o šminkanju, izazovima, odluci da uđe u ,,svijet ljepote i kozmetike”.

1.Kako si  ušla u ,,beauty svijet” i zašto si odlučila da se profesionalno baviš šminkanjem ?

 Oduvjek sam željela da se bavim ovim vidom, nazovimo, umjetnosti ali prosto treba da se dosta kockica složi da bi se nešto realizovalo. Ovo je posao koji može samo da se radi iz velike ljubavi, a svi znamo koliko je u današnje vrijeme to teško postići. Ovaj posao je za mene predstavljao veliki izazov i želju da jednoj ženi uljepšam, recimo ,njen najsrećniji dan u životu.

2. Koji su najveći izazovi u ovom poslu?

 Najveći izazov u ovom poslu jeste da se savlada moć transformacije, da naučimo da osobu pokažemo u nekom sasvim drugačijem svjetlu, a da pri tome bude i više nego zadovoljna.

Foto: Privatna arhiva

3. Kako izabrati odgovarajuću nijansu pudera?

 To je izgleda najteži izbor kada je šminka u pitanju. Najvažnije je da se izabere podloga koja odgovara tipu kože i nijansi tena. Obavezno pročitati da li je puder na bazi vode (za kombinovanu i masnu kožu) ili je na bazi ulja i hidrantan ( za suvu kožu).Ako niste sigurni koja vam nijansa odgovara nanesite malo podloge na zglob šake sa unutrašnje strane i na viličnu kost. Ako se boja stopi sa vašom kožom to je prava nijansa za vas. Ako prosto ne možete da pronađete svoju nijansu najbolja varijanta koju možete odabrati je kombinacija dva tečna pudera svjetlije i tamnije nijanse.

4. Savjet za jednostavan a savršen ,,make up” za dan?

Za jednostavan ,,make up” za dan potrebno je  istaći  prirodnu ljepotu, jer svaka žena je lijepa na sebi svojstven način. Imati dobar ten, blagu sjenku i maskaru je pun pogodak.

5. Gdje žene obično griješe kad je šminkanje u putanju?

 Na žalost ima mnogo grešaka, ali na ove se mora obratiti pažnja:

– pogrešna nijansa pudera sa oštrom prelaznom linijom

– bronzer po cijelom licu (djeluje neuredno i flekavo)

– pretanke obrve ( jer sa njima izgledamo starije)

– previše svega (najveća greška)

6. Koji su tvoji omiljeni make up proizvodi i zbog čega?

Izdvojila bih proizvode brenda vichy, koji je dostupan na našem tržištu jer, što bi rekli ,,rade posao”. Vichy je moj favorit jer ima liniju za sve i za svakoga po nešto.

7. Kako pripremiti kožu za šminkanje?

Koža je specifičan i najzahtjevniji organ za koji je potrebno uložiti dosta truda, strpljenja da bi došli do rezultata da ona izgleda njegovana (sem ako nije u pitanju gen). A što se tiče same kože lica prije šminkanja bilo bi poželjno odraditi piling lica i dobro hidrirati kožu sa vama odgovarajućim kremama i šminka će blistati na vašem licu.

Foto: Privatna arhiva

8. Otkrijte nam male tajne velikih majstora

 U ovome poslu nema  nekih specijalnih manjih ili većih trikova, samo velika ljubav, puno puno vježbe , naravno rad i disciplina.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja