Od kreacija za sina do poziva za Master Fashion Week: Nikšićanka dio zarade od kolekcije donira djeci bez roditeljskog staranja (FOTO)

 Od kreacija za sina do poziva za Master Fashion Week: Nikšićanka dio zarade od kolekcije donira djeci bez roditeljskog staranja (FOTO)

Foto: Arty decoration

Ivona Bulatović, kreatorka iz Nikšića, nakon što je odlučila da kreira odjevne komade za svog sina nije očekivala da će izazvati ogromnu pažnju, naročito mladih mama koje su bile spremne da ista takva odijela poruče i za svoje mezimce. Već nekoliko godina, inspirisana sinom, diktira modne trendove za dječake a nedavno se ispunio i njen modni san kada je dobila poziv da se predstavi na predstojećem Master Fashion Week-u (Crnogorska nedjelja mode), koji bi, ukoliko to dozvoli epidemiološka situacija, trebalo da bude održan od 30. novembra do 3. decembra u KIC-u „Budo Tomović“.

Kako navodi u razgovoru za FOS, ova mlada mama uopšte nije očekivala ogromnu pažnju kada su u pitanju dječiji modeli a još manje poziv da uzme učešće u jednom ovakvom modnom događaju. Ovo je njeno prvo javno predstavljanje pa vjeruje da će opravdati kako svoja, tako i očekivanja ljudi koji su joj pružili priliku.

„Dobila sam poziv od gospodina Srđana Lubarde što me jako obradovalo. Imali smo i ranije nekih pregovora, ali nam se nisu poklapale sve kockice. Nisam očekivala uopšte ovoliku traženost našeg brenda, pogotovo van naše zemlje“, kaže Ivona u razgovoru za FOS.

Foto: Miloš Tomašević

Ovo je njena prva modna revija pa će pokušati da dočara svoj svijet kreiranja, poznatiji pod nazivom „Moj princ“,  putem 12 dječijih odijela i nekoliko kaputa.

„Naziv kolekcije je ’Šareni svijet’ i samo ime govori vam o našim bojama. Nismo se fokusirali na zimske i jesenje boje. Dominira štof-pamuk, ono što sam sigurna da je udobno djeci. Biće i kaputi od vune.“

Foto: Miloš Tomašević

Baš kao što je prije nekoliko godina na stvaranje inspirisao sin, tako je i za očekivati da baš on sa mamom prošeta modnom pistom i bude dio samo prvog, nadamo se od mnogih modnih događaja, na kojima će ova kreativna i talentovana Nikšićanka učestvovati.

„Meni je to samo motivacija da nastavim što bolje da radim na sebi, da opravdam poziv na ovakav događaj. Naravno da će se sin pojaviti sa mamom. On je najveći ’krivac’ za svaki moj uspjeh. Ovu kolekciju posvećujem isključivo njemu“, iskrena je naša sagovornica.

Ne krije i da pred predstavljanje koje bi uskoro trebalo da uslijedi ima ogromnu tremu i to zbog brojnih imena sa modne scene koji su takođe učesnici Master Fashion Weeka.

Foto: Miloš Tomašević

„Osjećaj je nevjerovatan i mnogo sam zahvalna na tome. Meni lično je ogromna čast da budem dio ovoga kao što kažete rame uz rame uz tako zvučna imena kao što su Marina, Milena, Lazar i sl. Smatram da moj tim i ja moramo da radimo još puno na sebi. Mislim da od ovakvih osoba možemo mnogo da naučimo. Oni su kreatori koji vrijede i koji traju. Imam ogromnu tremu da se pojavim pored njih a ujedno mi je i ogromna čast. Prema njima imam ogromno poštovanje“, kaže Ivona u razgovoru za FOS.

Iako je u početku, kada je krenula sa svojom modnom pričom bila izričita da kreira isključivo odjeću za dječake, pitali smo je da se možda nije predomislila. Njihova porodica uskoro će postati bogatija za djevojčicu pa hoće li to možda uticati da promijeni mišljenje kada je rad u pitanju?

Foto: Miloš Tomašević

„Da, naša porodica ce postati bogatija za jednu djevojčicu. Jako smo srećni, a posebno tata. Neko sam ko obožava modu, za sada ne razmišljam o tome iako smo do sada radili par kompleta i za njih. Sačekaću da naša beba dođe na svijet pa ćemo da vidimo onda.“

Pandemija virusa korona uticala na sve segmente života no naša sagovornica ne krije da je njoj donijela više vremena za porodicu, ali i za rad na kolekciji od čije će prodaje jedan dio novca biti doniran u humanitarne svrhe.

„Znam da svi željno čekamo da opet nestane korona i da živimo normalno. Najviše što me brine u doba korone su djeca koja nemaju uslove za život. Osnovne uslove za život. Dio novca od ove kolekcije koja se proda doniraću djeci bez roditeljskog staranja“, navodi Ivona za FOS.

Foto: Arty decoration

Za sada joj je, priznaje, jedini plan da sve dobro prođe i da upravo zahvaljujući onome što najviše voli da radi pomogne nekome. Nakon toga posvetiće se novim idejama koje će, vjeruje, obradovati brojne mame kako kod nas tako i u regionu.

Izvor: FOS

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još