Sok od celera-čudesni napitak za zdravlje

 Sok od celera-čudesni napitak za zdravlje

Izvor: Ilustracija

Redovna konzumacija soka od celera pomaže u detoksikaciji i održava organizam hidriranim.

Celer je čest “gost” ukusnih salata i dodatak je raznim jelima. Stručnjaci tvrde da je sok od ove biljke veoma koristan za zdravlje.

Bogat je vitaminima A, C i K, ali i kalcijumom, magnezijumom, fosforom i kalijumom.

Istovremeno, siromašan je šećerom i bogat antioskidansima koji djenuju antinflamatorno.

Osim toga:

Liječi nesanicu

Sok od celera je obavezno piće potiv nasanica, naročito kada ste posebno nenapavani. Prisustvo magnezijuma i esencijalnih ulja čine ga efikasnim u obezbjeđivanju čvrstog sna.

Bogat je antioksidansima

Sok od celera pomaže u smanjenju upale u telu, jer je bogat antioksidantima poput kofeinske kiseline, p-kumarne kiseline i ferulinske kiseline koji pomažu u smanjenju oksidativnog stresa.

Kožu čini sjajnom

Sok od celera je prepun osnovnih hranljivih sastojaka poput folata, vitamina A, B, C i K koji pomažu u poboljšanju zdravlja kože i obezbjeđivanju besprijekorne i čiste kože. Njeguje kožu i čini je sjajnom.

Pomaže u gubitku težine

Sok od celera ima malo šećera i bogat je vlaknima, što ga čini jednim od najboljih pića za one koji paze na liniju. Nakon što popijete sok od celera, osjećate se sito i ovaj osjećaj sitosti sprečava vas da prejedete.

Zdrava kosa

Pijenje soka od celera pomaže u održavanju kose zdravom i snažnom. Ima visok sadržaj vode, što ga čini efikasnim u poboljšanju kvaliteta kose i sprečavanju suhoće. Prisustvo vitamina A u soku od celera pomaže u liječenju peruti i negovanju korijena kose.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još