Zumba ili kako plesom do mišića?

 Zumba ili kako plesom do mišića?

Foto:Zumba Split

Kolumbijski plesač i koreograf Alberto Beto Perez, devedesetih godina prošlog vijeka kreirao je poseban fitnes program zumbu, koja je spoj aerobika i plesa.Osmišljena da bude i vježbanje i plesna zabava, zumba brzo postaje popularna i opšte prihvaćena jer se ljudima dopalo to što u isto vrijeme treniraju, slušajulatino numere i zabavljaju se.

Foto: Pinterest

Postoji više vrsta zumbe ali za svaku vrstu je zajedničko to što zumba trening obično traje 60 minuta, pomaže u potrošnji kalorija i masti, poboljšava koordinaciju.Pored toga što je  korisna za zdravlje srca, dobar je izbor treninga za cijelo tijelo. Ako radite na poboljšanju izdržljivosti, ovo je najbolja stvar koju možete učiniti za sebe. To je savršena vježba za vas ako želite da se riješite  stresa koji stvarate svaki dan jer zumba poboljšava raspoloženje, budi pozitivne misli i pokreće energiju. Njena draž je u tome što ritam muzike diktira intezitet treninga, i obično se smejenjuju brži i spori ritmovi.

Foto: Pinterest

Zumba je spoj kvalitetnih vježbi sa elementima salse, reggaetona, tanga, hip hopa, lambade, twista ali i drugih plesova, odabir zavisi od instruktora i njegove kreativnosti.  Ona je namijenjena svima, bez obzira na pol ili starosnu dob. Preporuka je da se konsultujete sa ljekarom ako imate neke zdravstvene smetnje i da prije početka treninga razgovarate sa instruktorom kako bi zajedno procijenili koji tempo vam odgovara. Naravno, ovo se odnosi na početak svakog treniranja i nije karakteristično samo za zumbu.

Fitnes program zumba je zastupljen  u više od 185 zemalja svijeta, vježbaju je milioni ljudi širom planete, ona se najbolje vježba u grupi, daje nevjerovatne rezultate zato se i ti pridruži nekoj zumba ekipi

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja