Radović: Pokazali smo da smo kadri za velika djela

 Radović: Pokazali smo da smo kadri za velika djela

Foto: KSCG.me

Košarkaši Crne Gore savladali su sinoć Njemačku 80:74 u trećem kolu kvalifikacija za Eurobasket u francuskom gradu Po.

Izabranici Boška Rdaovića u nedjelju imaju veliku šansu – ako savladaju Veliku Britaniju plasiraće se na šampionat Evrope.

,,Ostvarili smo izuzetno značajnu pobjedu. Kao što smo i najavili prije početka meča ključ uspjeha je bila odbrana. Imali smo uspona i padova kada su defanzivni zadaci u pitanju, ali nijesmo odustajali ni kada je rival pogađao iz prilično teških pozicija. Posebno se to odnosi na prvo poluvrijeme. U nastavku smo zahvaljujući dobroj odbrani, stekli samopouzdanje za igru u napadu. Uspjeli smo da steknemo kapital od šest, sedam poena, koji smo uspjeli da sačuvamo jer smo bili čvrsti, jaki, agresivni. Okrećemo se Velikoj Britaniji i nadam se novom uspjehu“, rekao je selektor Radović i dodao:

,,Imali smo mnogo problema prije drugog FIBA prozora. Tri, četiri igrača nijesu mogla da dođu zbog obaveza koje imaju prema klubovima, većina igrača je tek izašla iz izolacije posle problema sa koronavirusom, imamo nekoliko igrača koji nijesu u sastavu zbog povreda, ali smo sa timom koji imamo na raspolaganju, pokazali da smo kadri za velika djela, da smo kadri da iznesemo imperativ pobjede na leđima“.

Utakmica sa Velikom Britanijom igra se od 18 sati.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još