Arena: Miodrag Radulović novi selektor Crne Gore

 Arena: Miodrag Radulović novi selektor Crne Gore

Foto: FOS

Podgoričanin Miodrag Radulović biće novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore – javlja Arena.

Odluka će biti verifikonava na današnjoj sjednici Izvršnog odbora koja je zakazana za 12 časova u kući fudbala.

Pedeset trogodišnji stručnjak preuzeće kormilo ,,hrabrih sokola” od Faruka Hadžibegića kojem neće biti ponuđen nastavak saradnje nakon isteka ugovora.

Kormilar iz Sarajeva vodio je naš najbolji državni tim nešto više od godinu, a u međuvremenu je ostvario rezultatski napredak – sa njim na klupi “crveni” su takmičenje u C1 Ligi nacija završili na prvom mjestu i automastski se plasirali u viši rang, B diviziju.

Ipak, čelnici Saveza su odlučili da u buduće izazove krenu sa novim selektorom, a izbor je bio Crnogorac.

Radulović je neko ko ima bogato iskustvo – nakon igračke karijere dugo se bavi trenerskim poslom, a dokazao se kako na domaćoj, tako i inostranoj sceni.

Nekadašnji fudbaler Budućnosti je sa plavima osvojio titulu 2012. godine, dok je van granica naše države predvodio uzbekistanski Pakhtakor, kuvajtske Kazmu i Džahru, te kazahstanski Irtiš iz Pavlodara.

Posljednji angažman imao je u Zob Ahanu iz Irana, sa kojim se rastao u jeku korona virusa usljed velikih problema koje je pandemija izazvala u azijskoj zemlji.

Radulović je svojevremeno vodio omladinsku reprezentaciju Crne Gore, dok je kao selektor A tima radio u Libanu kojeg je odveo na prvenstvo Azije, a bio je i na klupi Mijanmara.

Imao je i brojne druge angažmane – u Zeti, banjalučkom Borcu, mladoj reprezentaciji bivše državne zajednice SCG, portugalskoj Boavisti, kao i Dinamo Moskvi, gdje je bio asistent.

Radulović će u 2021. godini predvoditi Crnu Goru u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru 2022.

Takmičarski ciklus kreće u martu, a “hrabri sokoli” su u grupi sa Holandijom, Norveškom, Turskom, Letonijom i Gibraltarom.

Našu nacionalnu selekciju prethodno su vodili Zoran Filipović, Branko Brnović, Zlatko Cico Kranjčar i Ljubiša Tumbaković.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja