Bojić – Zbog nedostatka finansija naše odbojkašice sad idu da igraju za druge timove

 Bojić – Zbog nedostatka finansija naše odbojkašice sad idu da igraju za druge timove

Foto:RTNK

Ženski odbojkaški klub ,,Nikšić” obavijestio je kancelariju Saveza da istupaju  iz Prve lige Crne Gore za odbojkašice. Uzrok je nedostatak finansijskih sredstava za nastavak takmičenja.

,, Zbog nedostatka finansija morali smo napustiti takmičenje, odbojkašice su dobile ispisnice i svaka od njih može da ode da igra u druge klubove. Situacija je takva da talentovane igračice odlaze iz našeg grada da igraju za druge timove jer mi nijesmo u mogućnosti da im pružimo potrebne uslove za nastavak takmičenja”, kaže za portal ,,Nikšić”  Zoran Bojić, trener.

 Ženski odbojkaški tim ,,Nikšić” nije jedini sportski klub u gradu pod Trebjesom  koji nema osnovne uslove za rad. Stanje u nikšićkom sportu odavno nije dobro, izostaje potrebna podrška Opštine i Ministarstva, a ni privrednici ne sponzorišu klubove u mjeri koja bi bila dovoljna da se steknu oslovni uslovi. Sportski radnici ipak nastavljaju sa treninzima.

,,Nastavili smo sa treninzima,  malo smo u prekidu zbog korone, prilagođavamo se mjerama, ali planiramo da treniramo i da se takmičimo i dalje”, rekao je Bojić.

Foto: Sportindeks.rs

Predsjednik Saveza Cvetko Pajković na insistiranje odbojkaških klubova ,,Sutjeska”,  ,,Volley-Star“ i ,,Nikšić“ tražio je sastanak sa bivšim predsjednikom opštine Veselinom Grbovićem, kako bi se riješio problem, ali im on nije izašao u susret i do sastanka nije došlo. Da bi se popravilo stanje u nikšićkom sportu prije svega treba da se promijeni zakon i uslovi konkursa za finansiranje klubova iz opštinskog budžeta.

,,Neophodno je promijeniti opštinski zakon, drugačije raspodijeliti sredstva, u ostalim gradovima je to urađeno na kvalitetniji način, ne radi se tu o velikom novcu ali taj novac bi bio dovoljan da radimo u prihvatljivim uslovima. Ako budu uslovi opštinskog konkursa kao do sad naš tim neće konkurisati”, ističe Bojić i dodaje

,,Naša djeca, koja treba da se bave sportom, da treniraju nemaju osnovne  uslove za trening i takmičenje.”

Do pisanja ovog teksta iz Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje nijesu odgovorili na naša pitanja o ženskom odbojkaškom klubu ,,Nikšić”, uslovima i finansiranju nikšićkih klubova.

Avatar

Margita Bećirović Vulanović

Pročitajte još