Deset talentovanih mladih fudbalera Sutjeske potpisalo je stipendijske ugovore

 Deset talentovanih mladih fudbalera Sutjeske potpisalo je stipendijske ugovore

Foto: FK ,,Sutjeska“

Juče je u IPC Tehnopolis upriličena svečanost na kojoj su deset igrača iz kadetske i omladinske selekcije potpisali stipendijske ugovore. Ugovore su potpisali: 

Pajović Igor – 2002. godište
Dubljević Radoš – 2002. godište
Đurković Nikola – 2003. godište
Milić Jovan – 2003. godište
Šapurić Vasilije – 2004. godište
Papović Nebojša – 2004. godište
Bojović Matija – 2004. godište
Perošević Vasilije – 2005. godište
Milinković Matija – 2005. godište
Radojević Stefan – 2005. godište 

Na svečanosti su govorili predsjednik kluba dr Ilija Ašanin, šef stručnog štaba Miljan Radović i trener kadetske ekipe Dragan Mijanović. 

Predsjednik kluba dr Ilija Ašanin je na početku svog obraćanja pozdravio sve prisutne i zahvalio što su došli da zajedno sa njima podijeli jedan zaista lijep trenutak. 

Foto: FK ,,Sutjeska“

,,Fudbalski klub Sutjeska je klub sa bogatom istorijom, prepoznat ne samo u Nikšiću i Crnoj Gori, nego i van granica naše države“ 

Kako je kazao predsjednik Ašanin, u godinama koje su iza kluba, često se dešavalo da talentovana djeca iz kluba prelaze u druge klubove, a naveo je da je taj problem prepoznat i da se ta praksa u budućnosti neće ponavljati. 

,,Svaki ozbiljan klub, a Sutjeska jeste to uvijek bila i uvijek će biti, mora posebno voditi računa o onima koji tek dolaze“ rekao je predsjednik i obratio se stipendistima: „Nadam se da ćete svi jednog dana izrasti u velike fudbalere, da ćete biti dio i reprezentacije Crne Gore i biti ponos svih nas koji smo u klubu, kao i armije navijača našeg kluba“ 

Ašanin se takođe zahvalio svim trenerima koji su kroz pedagoški i profesionalan rad dali nemjerljivi doprinos da ovi dječaci danas budu ovdje. 

Predsjednik je iskoristio priliku da napomene da su izgradnja zapadne tribine i balon sale u završnoj fazi, kao i da je u planu postavljanje reflektora na pomoćnom terenu, što je još jedan dokaz da idemo u pravom smjeru kako bi se stvorili kvalitetni uslovi za optimalan rad svih selekcija FK Sutjeska. 

Šef stručnog štaba Miljan Radović je rekao da mu je veliko zadovoljstvo biti prisutan kada mladi momci potpisuju svoje prve ugovore. 

,,Čestitam prije svega svim trenerima iz omladinske škole koji pokazuju da rade kako treba. Što se tiče vas momci, direktno vam govorim da ste potpisali ugovor za najveći klub u državi i toga uvijek morate biti svjesni“, riječi su Radovića koji je u daljem obraćanju našim momcima rekao da ovo jeste nagrada za njihov rad, ali da je to tek prvi korak u karijeri. 

Foto: FK ,,Sutjeska“

,,Doći će trenutak kada ćete debitovati i za seniorski tim, a to su već uradili neki od vas. Budite strpljivi, radite profesionalno i do tog nivoa se može brzo doći“, savjetovao je „Profesor“ dječake i naglasio da ozbiljno računa na njih – na neke već na pripremama, a ostale u nastavku sezone. 

Miljan je na kraju obraćanja rekao da je o afirmaciji mladih igrača pričao sa predsjednikom po dolasku u naš klub i zahvalio mu što je ispunio obećanje. 

,,Velike čestitke za ovo što ste uradili do sada, budite dobri, hrabri, profesionalni i želim vam da ostvarite sve najbolje u vašim karijerama“, završio je šef stručnog štaba. 

Svečanosti su prisustvovali svi treneri mlađih kategorija, ispred njih je riječ uzeo Dragan Mijanović – trener koji je stvorio mnogo dobrih igrača i osvojio veliki broj trofeja sa omladinskim ekipama koje je vodio. 

Foto: FK ,,Sutjeska“

,,Danas je lijep osjećaj biti član Sutjeske. Ja i moje kolege ispred sebe gledamo momke koje smo trenirali nekoliko godina“, rekao je iskusni trener na početku, a zatim se obratio momcima: 

,,Ovo je početak za vas, u nastavku ćete morati da se odreknete pojedinih stvari koje do sada radili. Potpisom ugovora uprava je potrvrdila da vjeruje u vas, a na vama je da im se odužite. Sutjeska je u svojoj bogatoj istoriji iznjedrila mnogo dobrih ljudi i igrača, nadam se da će tako biti i u vašem slučaju. Rad, red i disciplina su osnovne stvari da bi koje će vas dovesti do fudbalskog vrhunca“, rekao je Mijanović i dodao da ubrzo očekuje da će još momaka iz omladinske škole staviti paraf na stipendijski ugovor. 

Trener kadetske ekipe se na kraju zahvalio predsjedniku na riječima da naša djeca neće prelaziti iz Sutjeske u druge klubove, a momcima još jednom poželio svu sreću u daljem radu.

Izvor: FK ,,Sutjeska“

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja